Leírás és Paraméterek
Illat | Fűszerek, kandírozott vanília, vajas karamelllás cukor, gyümölcsszirupok. |
Íz | Égetett fa, fűszerek, finom egzotikus gyümölcsökből készült vegyes szirup. Bársonyos, krémes testesség. |
Lecsengés | Akár egy nektár, édesen krémes és tartós. |
Gyártó | CHICHIBU |
Palackozó | CHICHIBU |
Palackozás éve | 2021 |
Brand | Chichibu |
Italkategória | Japán Whisky |
Régió | Japán |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 53,5 |
Hordóerősség | IGEN |
A lepárló „Paris Edition” kiadásait 2018-ban indította el, a megszokott, 50% feletti alkoholtartalommal, limitált mennyiségekben. A 2021-es kiadásból 1847 hordóerősségű palack jelent meg.
Ichiro Akuto, az Ichiro's Malt lepárló alapítója és keverőmestere nyolc hordót házasított megalkotásakor: öt hordó 2013-ból - egy kiégetett első töltésű bourbonhordó, egy portói boroshordó (Pipe) és három szűz tölgyfhordó, valamint három hordó 2014-ből - egy vörösboros hordó és két Chibidaru hordó (quarter cask).
A Tokiótól 100 km-re fekvő (a főváros léptékeivel mérve ez agglomerációt jelent) Chichibu városában működő főzde a Hanyu lepárló közvetlen örökösének tekinthető. A skót whisky hagyományokat követve készítettek a Hanyu lepárlóban kiváló single maltot, egészen 2000-ig, majd 2004-ben a lepárlóüstöket és egyéb eszközöket is leszerelték. Az alapító unokája, Ichiro Akuto nem adta föl, és megalapította a Venture whisky céget, és immáron Chichibu néven lepárlót alapított 2008-ban, a Hanyu megmaradt készleteit pedig folyamatosan palackozta. A nagy nevek mellett (Nikka, Suntory - Yamazaki, Hibiki) talán az egyik legizgalmasabb whiskyműhely most Japánban.