Rye whiskey

A rozswhiskey a világon bárhol készülhet, de ahhoz, hogy az Egyesült Államokban rozswhiskey-nek nevezzék, bizonyos szabályoknak meg kell felelnie: a cefre legalább 51%-ban rozsból kell, hogy álljon. A cefre további összetevője lehet más gabonaféle is. Kiégetett, tölgyfából készült új hordóban kell érlelni, és legalább 40%-os alkoholtartalommal kell palackozni.

Rendezés:

A rozswhiskey a világon bárhol készülhet, de ahhoz, hogy az Egyesült Államokban rozswhiskey-nek nevezzék, bizonyos szabályoknak meg kell felelnie: a cefre legalább 51%-ban rozsból kell, hogy álljon. A cefre további összetevője lehet más gabonaféle is. A bourbonhöz hasonlóan legfeljebb 80%-os alkoholtartalomra kell lepárolni, és legfeljebb 62,5%-os alkoholtartalommal kell a hordóba tölteni. Kiégetett, tölgyfából készült új hordóban kell érlelni, és legalább 40%-os alkoholtartalommal kell palackozni.