Francia stílus

A térség francia befolyás alatt lévő országaiban az ún. rhum agricole van elterjedve. Ezzel a megnevezéssel illetik azon rumokat, amelyeket nem az olcsóbb és a rumkészítéshez gyakrabban használt melaszból erjesztenek és párolnak le, hanem frissen facsart cukornádléből. Ebben az esetben a cukornád termését érésének csúcsán kell leszedni és felhasználni, tehát a rum előállítása egy igen rövid, száraz időszakra korlátozódik. Ilyen rumok készülnek Haitin, Gaudelopén és legfőképpen Martinique szigetén. A franciák csakúgy, mint az anyaországban, itt is előszeretettel szabályoznak le szinte minden gyártási folyamatot a megfelelő minőség elérése érdekében. Meg van adva, hogy mennyi időn belül kell megkezdeni az erjesztést, hogy a lepárlószerkezetnek milyen felépítése lehet, illetve, hogy mennyi ideig kell érlelni a különböző jelzőkkel (VSOP, XO, stb.) ellátott rumokat. Ide sorolhatjuk a Rum J.M-et.

Rendezés:
Már csak 3 db raktáron

Clairin Communal rum DRS (0,7L / 43%)