Tokinoka Black Sherry Finish (0,5l, 50%)

RAKTÁRON
18 990 Ft

Tokinoka Black Sherry Finish (0,5l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A Tokinoka alapkiadásának Oloroso sherryhordós utóérlelése még gömbölyűbbé és fűszeresebbé teszi ezt a japán blended whiskyt.
Tovább olvasom

Tokinoka Black Sherry Finish (0,5l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

18 990 Ft
37 981 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
20 290 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Hordótípus
Bourbon-új tölgyfa-Oloroso
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Hordótípus
Bourbon-új tölgyfa-Oloroso
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

Akito Ueda, a lepárló keverőmestrere maga ajánlja nekünk a Tokinoka Blacknek ezt az új verzióját, amely 50% malátawhisky és 50% gabona whisky keverékéből származik és 3 különböző hordóban érlelődött: bourbon, új tölgyfahordó és sherry. A három különböző hordótípus tartalmát házasítás után még együtt is pihetetik, méghozzá 6 hónapon át Oloroso sherryhordókban, ami gömbölyűbbé és fűszeresebbé teszi a Tokinoka puha és vaníliás ízjegyeit.

A japán whiskyt nemcsak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, amely 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külföldi piacok felé is.

Akito Ueda, a lepárló keverőmestrere maga ajánlja nekünk a Tokinoka Blacknek ezt az új verzióját, amely 50% malátawhisky és 50% gabona whisky keverékéből származik és 3 különböző hordóban érlelődött: bourbon, új tölgyfahordó és sherry. A három különböző hordótípus tartalmát házasítás után még együtt is pihetetik, méghozzá 6 hónapon át Oloroso sherryhordókban, ami gömbölyűbbé és fűszeresebbé teszi a Tokinoka puha és vaníliás ízjegyeit.

A japán whiskyt nemcsak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, amely 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külföldi piacok felé is.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.