Sotomayor Ensamble sotol (0,7L / 48%)
40.790 Ft

Sotomayor Ensamble sotol (0,7L / 48%)

Márka: Sotomayor
Azonnal szállítható: Jelenleg nincs készleten
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: TEQ-9959
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
A sotol egy ősi, mexikói eredetű desztillált ital, közeli rokonságban áll a mezcallal és a tequilával, de más növényből készül.
Webshop bruttó ár
40.790 Ft

Menny.:

Bolti ár:
42.790 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Gyártó INNOVACION LICORERA DISTILLERY
Palackozó INDUSTRIAS LICORERAS DE GUATEMALA
Brand Sotomayor
Italkategória Sotol
Régió Mexikó
Ürtartalom 0,7
Alkoholtartalom 48
Bolti ár 42789.9957Forint

A sotol most kezdi el megszerezni a nemzetközi elismerést, akárcsak unokatestvérei, a mezcal és a tequila. A Sotomayor márka 100%-ban bio és fenntartható módon készül az Innovacion Licorera lepárlóban, gyártási eljárásai a lehető legszorosabban követik a hagyományos módszereket.

A névben az Ensamble szó a gyártás során felhasznált Dasylirions növényi nemzetség több fajtájának együttes jelenlétét jelöli.

A sotol egy ősi mexikói desztillált ital, amelyet Chihuana őslakói (a Rarámuri törzs) már 800 évvel ezelőtt is fogyasztott egy kezdetleges erjesztett sörital formájában, akkoriban még a növény leveléből készítették. Kizárólag a Dasylirions növényi nemzetség 22 fajtájának valamelyikéből, közismert nevén a "sivatagi kanál"-ból, avagy spanyolul a "sotol"-ból készíthető desztillált szesz. A növény Észak-Mexikóban, Új-Mexikóban, Nyugat-Texasban és Texas Hill városában nő, de a sotol nevet kizárólag a Chihuahua, Coahuila és Durango régióban, a fent nevezett növényből készített italok viselhetik.

Vadon élő növényről lévén szó, a sotolt először ki kell ásni a sivatag talajából a „Semarnat”, azaz az illetékes kormányzati hatóság engedélyével. A betakarítás után a sotol gyümölcséből megkezdődhet a főzési folyamat: A sotol piñákat (vagy fejeket) 4 napig főzik kúpos kőkemencében (más néven „prehispanikus” kemencében). Mindegyik piña súlya körülbelül 40 kg, átlagosan 3 tonna piña dolgozható fel egyszerre. Miután megfőtt, a piñákat kézzel, baltával felaprítják, ezután tölgyfahordókba helyezik, és körülbelül 6-8 napig hagyják erjedni természetes és vad élesztőkkel. Az erjedési folyamat végén hagyományos réz lepárlóüstökben kétszer desztillálják, majd – akárcsak a mezcalok és tequilák esetében érlelés nélkül (blanco és joven), vagy különböző kötött érlelési idők után (reposado, añejo és extra añejo) palackozzák.

 

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

-18%
Local mezcal (0,7L / 42%)
Jelenleg nincs készleten

Local mezcal (0,7L / 42%)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!