-10%
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

JM XO rum (0,7L / 45%)

23 690 Ft
21 290 Ft

JM XO rum (0,7L / 45%)

NINCS KÉSZLETEN
Egy kimagasló minőségű rum, amely a francia italkészítési kultúra jegyeit ötvözi a karibi napfénnyel.
Tovább olvasom

JM XO rum (0,7L / 45%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

23 690 Ft
21 290 Ft (57,23 EUR)
Az utolsó 30 nap legalacsonyabb ára 23 690 Ft (+10.13%)
30 415 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
25 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
6 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Bourbon
Illat
Pörkölt dió, citrom, zsálya. Kivételesen gazdag, kellemes, jól struktúrált.
Íz
Rágós, kerek, egészen gazdag és komplex. Édes sütemény, mangó, és maracuja.
Lecsengés
Fehér bors, fahéj, szerecsendió.
Gyártó
RHUM JM
Brand
JM
Italkategória
Rum
Régió
Martinique
Díjnyertes
Igen
Érlelési idő
6 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
SPIRIDOM
Hordótípus
Bourbon
Illat
Pörkölt dió, citrom, zsálya. Kivételesen gazdag, kellemes, jól struktúrált.
Íz
Rágós, kerek, egészen gazdag és komplex. Édes sütemény, mangó, és maracuja.
Lecsengés
Fehér bors, fahéj, szerecsendió.
Gyártó
RHUM JM
Brand
JM
Italkategória
Rum
Régió
Martinique
Díjnyertes
Igen

Leírás

XO - tehát legalább 6 éves rumokból van házasítva, amelyeket belülről újra kiégetett bourbonhordókban érlelnek.

Az alapító, Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló 1845 óta készít rumot Martinique szigetének északi csücskében. A nagy presztízsű lepárlóüzem - a szigeten egyedüliként - saját termesztésű cukornádat használ a rum gyártásához. A frissen facsart cukornádléből (Rhum agricole), a legmagasabb minőségi követelmények betartásával (Appellation d’Origine Controlée - A.O.C) készülő ital semmilyen hozzáadott összetevőt (karamell, egyéb édesítők) nem tartalmaz. Épp ezért színét kizárólag a hordó fájától kapja, íze pedig fűszeresebb, szárazabb, mint a Karib-térség más (jellemzően a francia nyelvterületen kívüli), nagyüzemben gyártott rumjai. Az AOC szerinti további előírás, hogy a cukornád növénynek kizárólag 12 fajtáját használhatják fel, az aratásnak január és augusztus között kell megtörténnie, a frissesség megőrzése érdekében pedig az aratást követő 24 órán belül ki kell facsarni a levet a növényből (A JM-nél ez egy órán belül megtörténik!).  A lepárlási és érlelési metódusok is szigorúbb szabályok alá esnek, így például a desztillálás után kapott párlat 70 fokos, ezáltal több íz- és illatanyag marad vissza. A fehér rumokat fokozatosan, több hónap alatt hígítják le 40 fokra (55, 50, majd 40%), az érlelésre szánt rumokat pedig 60%-osan zárják a hordóba, és minimum 3 évig érlelik.

A párás, meleg klímának köszönhetően az érés jóval intenzívebb (nagyjából 3-szor gyorsabb, mint Franciaországban), ezért évente a hordóban tárolt ital 10%-a párolog el, az alkoholfok pedig 1 tömegszázalékkal csökken minden évben.

XO - tehát legalább 6 éves rumokból van házasítva, amelyeket belülről újra kiégetett bourbonhordókban érlelnek.

Az alapító, Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló 1845 óta készít rumot Martinique szigetének északi csücskében. A nagy presztízsű lepárlóüzem - a szigeten egyedüliként - saját termesztésű cukornádat használ a rum gyártásához. A frissen facsart cukornádléből (Rhum agricole), a legmagasabb minőségi követelmények betartásával (Appellation d’Origine Controlée - A.O.C) készülő ital semmilyen hozzáadott összetevőt (karamell, egyéb édesítők) nem tartalmaz. Épp ezért színét kizárólag a hordó fájától kapja, íze pedig fűszeresebb, szárazabb, mint a Karib-térség más (jellemzően a francia nyelvterületen kívüli), nagyüzemben gyártott rumjai. Az AOC szerinti további előírás, hogy a cukornád növénynek kizárólag 12 fajtáját használhatják fel, az aratásnak január és augusztus között kell megtörténnie, a frissesség megőrzése érdekében pedig az aratást követő 24 órán belül ki kell facsarni a levet a növényből (A JM-nél ez egy órán belül megtörténik!).  A lepárlási és érlelési metódusok is szigorúbb szabályok alá esnek, így például a desztillálás után kapott párlat 70 fokos, ezáltal több íz- és illatanyag marad vissza. A fehér rumokat fokozatosan, több hónap alatt hígítják le 40 fokra (55, 50, majd 40%), az érlelésre szánt rumokat pedig 60%-osan zárják a hordóba, és minimum 3 évig érlelik.

A párás, meleg klímának köszönhetően az érés jóval intenzívebb (nagyjából 3-szor gyorsabb, mint Franciaországban), ezért évente a hordóban tárolt ital 10%-a párolog el, az alkoholfok pedig 1 tömegszázalékkal csökken minden évben.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.