JM Epices Creoles rum DRS (0,7L / 46%)
14.490 Ft

JM Epices Creoles rum DRS (0,7L / 46%)

Márka: JM
Azonnal szállítható: Jelenleg nincs készleten
Szállítási díj: 1.990 Ft
Cikkszám: RUM-8486
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
Fűszeres ízvilágát a hordók kiégetésének köszönheti ez a fiatal rum.
Webshop bruttó ár
14.490 Ft

Menny.:

Bolti ár:
15.190 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Gyártó RHUM JM
Palackozó SPIRIBAM
Brand JM
Italkategória Rum
Régió Martinique
Ürtartalom 0,7
Alkoholtartalom 46
Bolti ár 15190.0001Forint

A fűszeres ízvilágú Épices Créoles a JM lepárló aromatriójának harmadik tagja, amely kiválóan egészíti ki a rendkívül gyümölcsös Jardin Fruité és a füstös-ásványos Fumée Volcanique kiadást. Intenzív ízét annak köszönheti, hogy legalább három évig érlelődött a lepárló által korábban már használt, majd erősen újrakiégetett hordókban. A fahéj, a szerecsendió, a gyömbér és a vanília bors és erőspaprika aromájával folytatódik a kóstolás közben, amit folyamatosan kísér a hordó pörkölésének köszönhető lágy füstösség.

Az alapító Jean Marie Martin nevének kezdőbetűiről elnevezett lepárló Martinique szigetén, a francia nyelvű Karib-térségben található. Az üzem saját ültetvényéről szerzi be a cukornádat: a híres vulkán, Mount Pelée lábánál elterülő Habitation Bellevue különleges mikroklímával és természetesen vulkanikus talajjal rendelkezik, ezáltal itt nagyon jó lehetőség van a kiváló minőségű cukornád termesztésére. Ebből a gazdag, lédús alapanyagból készül közvetlenül a J.M rumja, ami egy rhum agricole, vagyis frissen préselt cukornádléből erjesztik és párolják, ellentétben a máshol elterjedt melasz alapú (cukorgyártás mellékterméke) rum készítéssel. Az itteni rumra szigorú szabályozás van érvényben (A.O.C -Appellation d'origine contrôlée), amely érinti a növény variánsokat, a szüret, lepárlás, érlelés idejét, technikáját, így a J.M kimagasló minőségében biztosak lehetünk.

A cukornádat egy teljes évig termesztik, tavasszal szüretelik, majd (nem tévedés) egy órán belül kipréselik belőle a cukros nádlét. Természetes módon erjesztik 36-48 órát, amely után kb. 5%-os cukornádbor születik, és amelyet aztán lepárolnak. A friss párlat kb. 70%-os alkoholtartalmú, ezt acélkádakban pihentetik legalább 3 hónapig, majd az érlelésre szánt darabokat belülről újra kiégetett bourbon hordókba zárják. Itt a levegővel érintkezve és a trópusi klíma hatására intenzív érési folyamaton megy keresztül, így nyeri el gyönyörű színét és kerek, gazdag aromáit.

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!