Cachaca Sagatiba Pura (0,7 l, 38%)

RAKTÁRON
6 490 Ft

Cachaca Sagatiba Pura (0,7 l, 38%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
A cachaca, a frissen facsart cukornád-léből készülő brazil nemzeti ital, itthon sajnos kevésbé ismert.
Tovább olvasom

Cachaca Sagatiba Pura (0,7 l, 38%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

6 490 Ft
9 272 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
6 890 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
38 %
Palackozó
N.A.
Illat
Gazdag, érdekes, tiszta. Édes-cukros, vonzó jegyek.
Íz
Lágy, puha, bársonyos karamell, édes cukorkák.
Lecsengés
Az édes jegyek hosszan elnyúlnak.
Gyártó
N.A.
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília
Brand
Sagatiba Cachaca
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
38 %
Palackozó
N.A.
Illat
Íz
Lecsengés
Az édes jegyek hosszan elnyúlnak.
Gyártó
N.A.
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília
Brand
Sagatiba Cachaca

Leírás

A Sagatiba Pura egy ún. ezüst cachaca, vagyis hordós érlelés nélkül palackozott cukornádpárlat, amely friss, élénk ízeivel kiválóan alkalmas koktélok, különösen a brazil Caipirinha készítésére. Íme, a recept:

2-3 gerezd lime-ot és 2-3 bárkanálnyi barnacukrot whiskey-s vagy long drink-es pohárban jól összenyomkodunk, megtöltjük zúzott jéggel, majd felöntjük 5 cl cachaca-val. Ezt követően a bárkanállal alaposan összekeverjük és kész is a frissítő ital.

A Cachaca (ejtsd: ká-sa-szá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan  fahordós érlelés nélküli – fehér –, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

A Sagatiba Pura egy ún. ezüst cachaca, vagyis hordós érlelés nélkül palackozott cukornádpárlat, amely friss, élénk ízeivel kiválóan alkalmas koktélok, különösen a brazil Caipirinha készítésére. Íme, a recept:

2-3 gerezd lime-ot és 2-3 bárkanálnyi barnacukrot whiskey-s vagy long drink-es pohárban jól összenyomkodunk, megtöltjük zúzott jéggel, majd felöntjük 5 cl cachaca-val. Ezt követően a bárkanállal alaposan összekeverjük és kész is a frissítő ital.

A Cachaca (ejtsd: ká-sa-szá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan  fahordós érlelés nélküli – fehér –, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.