Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%)

NINCS KÉSZLETEN
2 290 Ft

Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%)

3 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Kiváló minőségű cider, amely könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz, almás pitéhez illik leginkább.
Tovább olvasom

Cider Christian Drouin brut (0,75 l, 4,5%)

3 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN

Online bruttó ár

2 290 Ft
3 054 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
2 390 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
4.5 %
Palackozó
CHRISTIAN DROUIN
Illat
Karamellizált alma, almapüré lágy vaníliával.
Íz
Friss gyümölcsösség, almás pite, vanília.
Gyártó
CHRISTIAN DROUIN
Brand
Christian Drouin
Italkategória
Cider
Régió
Franciaország
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
4.5 %
Palackozó
CHRISTIAN DROUIN
Illat
Karamellizált alma, almapüré lágy vaníliával.
Íz
Friss gyümölcsösség, almás pite, vanília.
Gyártó
CHRISTIAN DROUIN
Brand
Christian Drouin
Italkategória
Cider
Régió
Franciaország

Leírás

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.

Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. 

A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:

  • kizárólag Pays d'Auge-ból (a legjobb termőterület Normandiában és a calvadost tekintve) származó almát használnak. Vagyis az alma a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, tradicionális gyümölcsöskertből származik,
  • Az almát szüretelés után tovább érlelik a padlásszinten,
  • A pép csupán 60%-át préselik ki a maximálisan elérhető 85% helyett,
  • A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét.
  • Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor, vagyis a cider.
  • a félszáraz cidert (demi-sec) 3%-on, a száraz (brut) cidert 4%-on palackozzák,
  • a cider a palackban tovább erjed, ekkor alakul ki gyengéd szénsavassága.

Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább. 

Annak érdekében, hogy garantálni tudják az ital nagyobb stabilitását (mivel „élő” italról van szó, amely az erjedés okán változik a palackban), az export piacokra gyakran ezt a pasztörizált verziót szállítják.

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.

Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. 

A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:

  • kizárólag Pays d'Auge-ból (a legjobb termőterület Normandiában és a calvadost tekintve) származó almát használnak. Vagyis az alma a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, tradicionális gyümölcsöskertből származik,
  • Az almát szüretelés után tovább érlelik a padlásszinten,
  • A pép csupán 60%-át préselik ki a maximálisan elérhető 85% helyett,
  • A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét.
  • Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor, vagyis a cider.
  • a félszáraz cidert (demi-sec) 3%-on, a száraz (brut) cidert 4%-on palackozzák,
  • a cider a palackban tovább erjed, ekkor alakul ki gyengéd szénsavassága.

Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább. 

Annak érdekében, hogy garantálni tudják az ital nagyobb stabilitását (mivel „élő” italról van szó, amely az erjedés okán változik a palackban), az export piacokra gyakran ezt a pasztörizált verziót szállítják.

Mutass többet
5
3 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2018. 07. 02.
Név nélkül leadott értékelés
2019. 02. 09.
Kisebb családi ünnepre vettem, hogy az egyébként "bolti" ciderkínálatot ismerő családtagok találkozzanak valami mással is. Elsöprő sikere volt.
Név nélkül leadott értékelés
2021. 03. 13.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.