Leírás és Paraméterek
| Illat | Sűrű és gazdag, mandula és kakaó jegyekkel. A piros bogyós gyümölcsök kibontakozása előtt egy leheletnyi füst is feltűnik.  | 
        
| Íz | A szájban nagyvonalú és teljes, szép egyensúllyal és kerekséggel, amelyben a franciák tejsodó szerű, gyümölcsös pitéje, a clafoutis ízei fedezhetőek fel.  | 
        
| Gyártó | CHRISTIAN DROUIN | 
| Palackozó | CHRISTIAN DROUIN | 
| Lepárlás éve | 1994 | 
| Érlelési idő | N.A. | 
| Brand | Christian Drouin | 
| Italkategória | Calvados | 
| Régió | Franciaország | 
| Ürtartalom | 0,7 | 
| Alkoholtartalom | 42 | 
| Bolti ár | 70090Forint | 
A Drouin család egészen egyedülálló évjáratos sorozattal bír, amelyben különleges minőségű, számos díjat elnyert darabok vannak, egészen az 1939-es (!) esztendőtől.
Mivel Christian Drouin a 60-as években fogott bele a calvados készítésbe, ezért a korosabb italok még nem a Drouin család keze alatt lettek lepárolva. Számos közülük (A.O.C. jelzéssel a címkén) akkor lett felvásárolva, amikor a híres termelők birtokai még nem rendeződtek besorolt calvados régiókra (Pays d’Auge, Domfrontais stb.), hanem szétszórva voltak megtalálhatók.
Az évjárat nem a szüret, hanem a lepárlás évét jelöli, amely rend szerint a szüretet követő év elején történik, a címkén pedig a palackozás dátuma is feltüntetésre kerül.
Ez az 1994-es darab kétszeres desztilláció, valamint Banyuls (francia borrégió) vörösboros hordóban történt érlelés eredménye.
Ha pedig több mindenre is kiváncsi vagy a Drouin calvadosokkal kapcsolatban, látogass el a márka hivatalos magyar oldalára, a calvadosnet.hu-ra!