Leírás és Paraméterek
Illat | Mazsola, fekete csokoládé, szilva, datolya, fekete cseresznye, narancsdzsem. Érzéki, buja, a spanyol táncos felrázza az érzékeinket. |
Íz | Az Islay szigeti szél frissessége keveredik az egzotikus gyümölcsök érettségével. Islay a citrusok és a zöld gyümölcsök étvágygerjesztő ropogósságát, a bourbon hordó a kókuszos-vaníliás jegyeket, a skót árpa édességet kölcsönöz ennek a nagyszerű |
Lecsengés | A két különböző hordóban töltött 21 év megtette hatását. Csodálatos érettség. A klasszikus Laddie karakter keveredik a sherry-vel. |
Gyártó | BRUICHLADDICH |
Palackozó | BRUICHLADDICH |
Palackozás éve | 2012 |
Brand | Bruichladdich |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Régió | Islay |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 46 |
A Bruichladdich Cuvee Series névre hallgató sorozata a lepárló filozófiájának esszenciáját juttatja kifejezésre. Az a konvencionális elképzelés tudniillik, hogy a lepárlóra jellemző karakter kőbe van vésve és, hogy a minőség egyedül az idő függvénye szerintük igen sematikus és rugalmatlan. A Bruichladdichnál ugyanis igen nagy hangsúlyt fektetnek a nagy odafigyeléssel végzett, lassú desztillációs folyamatra, és az érlelésre az elejétől a végéig. A lepárlás az ital alapkarakteréért, az érlelés és a gondosan válogatott, legjobb minőségű hordók pedig az apró részletekért és az ital mélységéért felelősek. A Cuvee sorozat az érlelés jelentőségét hangsúlyozza azáltal, hogy az alap amerikai tölgyfás érlelést követően a lehető legjobb minőségű boros és más egyéb italfajták használt hordóiban érlelik tökéletesre a Bruichladdich maltját. Ezek a whiskyk –az Odüsszeusz szellemét megidézve - olyan utazásra hívnak, amelyben a kíváncsi és felfedezni vágyó ember leveti magáról a kényelmes szokások gúzsba kötő láncait.
A Cuvee 407 névre hallgató whiskyt az amerikai bourbon hordós érlelést követően használt Pedro Ximenez sherry hordókban utóérlelik. A Pedro Ximenez szőlőt egészen összeaszalódott, mazsolaszerű formában szüretelik, amelynek következtében hihetetlenül sűrű, édes és intenzív ízvilágú bor születik belőle. A Jerez régióban az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező Fernando de Castilla Solera pincészetből származó hordók kivételes komplexitást kölcsönöznek ennek a csodálatos islay maltnak.