Akashi Blended Sherry Cask Finish (0,5l, 40%)

RAKTÁRON
11 990 Ft

Akashi Blended Sherry Cask Finish (0,5l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Sherryhordóban utórlelt japán kevert whisky.
Tovább olvasom

Akashi Blended Sherry Cask Finish (0,5l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

11 990 Ft
23 980 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
12 790 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

30% árpamalátából készülő japán blended whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is utóérleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.

Az Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

 

30% árpamalátából készülő japán blended whisky, amit az amerikai tölgyfahordós érlelést követően rövid időre ex-sherryhordókban is utóérleltek. A tölgy és a vanília markáns aromái jellemzik, lágy és kiegyensúlyozott lecsengésével tűnik ki.

Az Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapig működnek egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

 

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.