Akashi Blended (0,5 l, 40%)

RAKTÁRON
9 990 Ft

Akashi Blended (0,5 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Nagyon könnyen fogyasztható ital, itatja magát. Sima, könnyed, csokoládés, mézes, gyümölcsös, enyhén tőzeges utóízzel.

Tovább olvasom

Akashi Blended (0,5 l, 40%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

9 990 Ft
19 980 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
10 590 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Illat
erőteljes tölgy és mandula
Íz
egyszerre édes és fűszeres, erős vaníliás és tölgyes hatások
Lecsengés
az édeskésen fűszeres, a végén füst is érezhető
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Illat
erőteljes tölgy és mandula
Íz
Lecsengés
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

Az Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. Nagyon könnyen fogyasztható ital, itatja magát. Sima, könnyed, csokoládés, mézes, gyümölcsös, enyhén tőzeges utóízzel.

Az Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. Nagyon könnyen fogyasztható ital, itatja magát. Sima, könnyed, csokoládés, mézes, gyümölcsös, enyhén tőzeges utóízzel.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.