Christian Drouin brut cider DRS (0,75L / 4,5%)
3.190 Ft 2.890 Ft Kedvezmény: -9%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 2.790 Ft
Az akció időtartama: 2025. 09. 01. - 2025. 09. 30.

Christian Drouin brut cider DRS (0,75L / 4,5%)

Márka: CHRISTIAN DROUIN
Szállítási díj: 1.490 Ft
Cikkszám: CID-2746
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
Kiváló minőségű cider, amely könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz, almás pitéhez illik leginkább.
Webshop bruttó ár
3.190 Ft 2.890 Ft Kedvezmény: -9%
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 2.790 Ft
Az akció időtartama: 2025. 09. 01. - 2025. 09. 30.

Menny.:

Bolti ár:
2.890 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Illat
Karamellizált alma, almapüré lágy vaníliával.
Íz
Friss gyümölcsösség, almás pite, vanília.
Gyártó CHRISTIAN DROUIN
Palackozó CHRISTIAN DROUIN
Brand Christian Drouin
Italkategória Cider
Régió Franciaország
Ürtartalom 0,75
Alkoholtartalom 4,5
Jelenlegi akcióink Szeptemberi Akció 09.01-30.
Bolti ár 2890Forint

Normandiában a cider készítés 2000 éves múltra tekint vissza. A 16. századtól a Pays d'Auge (ejtsd: péjdúzs) cider igen nagy hírnévre tett szert, köszönhetően a fejlődő préselési technikáknak, az új spanyol almafajtáknak, és I. Károly angol király normandiai szőlészet ellen hozott intézkedéseinek.

Kellemes szénsavassága, színe és parfümössége miatt a francia királyok egyik kedvenc itala is volt. Minősége és egyedisége folytán a francia eredetvédett státuszt ("Appellation d'Origine Contrôlée) is megkapta. 

A kiváló calvadosairól ismert Christian Drouin ezt a hagyományt viszi tovább. A cider készítése során:

  • kizárólag Pays d'Auge-ból (a legjobb termőterület Normandiában és a calvadost tekintve) származó almát használnak. Vagyis az alma a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, tradicionális gyümölcsöskertből származik,
  • Az almát szüretelés után tovább érlelik a padlásszinten,
  • A pép csupán 60%-át préselik ki a maximálisan elérhető 85% helyett,
  • A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét.
  • Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor, vagyis a cider.
  • a félszáraz cidert (demi-sec) 3%-on, a száraz (brut) cidert 4%-on palackozzák,
  • a cider a palackban tovább erjed, ekkor alakul ki gyengéd szénsavassága.

Az így kialakuló természetes ital könnyed, frissítő élvezetet ígér. Frissen fogyasztva, boros pohárban ajánljuk fogyasztani, fehér húsokhoz, halhoz illik leginkább. 

Annak érdekében, hogy garantálni tudják az ital nagyobb stabilitását (mivel „élő” italról van szó, amely az erjedés okán változik a palackban), az export piacokra gyakran ezt a pasztörizált verziót szállítják.

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

Vélemények

5.00
3 értékelés
3
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2021. 03. 13.
2019. 02. 09.
Kisebb családi ünnepre vettem, hogy az egyébként "bolti" ciderkínálatot ismerő családtagok találkozzanak valami mással is. Elsöprő sikere volt.
2018. 07. 02.