A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Angostura 1824 12 éves rum (0,7L / 40%)

25 990 Ft

Angostura 1824 12 éves rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve.
Tovább olvasom

Angostura 1824 12 éves rum (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

25 990 Ft (69,87 EUR)
37 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
29 990 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ANGOSTURA CO.
Hordótípus
Bourbon
Illat
Csábító, gazdag, édes melasz, vanília, méz, fűszer és konyakszerű jegyekkel.
Íz
Étvágygerjesztő: méz, gyümölcs, csokoládé, fűszerek és gyógynövények.
Lecsengés
Egészen hosszú és ízletes.
Gyártó
ANCOSTURA CO.
Brand
Angostura
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago
Érlelési idő
12 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
ANGOSTURA CO.
Hordótípus
Bourbon
Illat
Csábító, gazdag, édes melasz, vanília, méz, fűszer és konyakszerű jegyekkel.
Íz
Étvágygerjesztő: méz, gyümölcs, csokoládé, fűszerek és gyógynövények.
Lecsengés
Egészen hosszú és ízletes.
Gyártó
ANCOSTURA CO.
Brand
Angostura
Italkategória
Rum
Régió
Trinidad és Tobago

Leírás

A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához. 

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.

A minimum 12 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbonhordókban érlelik tökéletesre. Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához. 

A Trinidad szigetén található Angostura lepárló története egészen 1820-as évekig nyúlik vissza. Egy német orvos, Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Simon Bolivar tábori sebésze olyan keserűlikőrt (illetve, akkor még gyógyszert) alkotott meg, amely segített a katonák étvágyát és emésztését rendben tartani. Mindez még Venezuelában történt egy Angostura nevű városban (mai neve: Ciudad Bolívar), innen tehát a név. Később a likőr gyártására alakult céget átköltöztették Trinidadra, ahol az I. világháborút követően kezdtek el egyre inkább a rumgyártásra koncentrálni. Ma már a márka a leghíresebb rum- és bittergyártók közé tartozik a világon.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.