Planteray Original Dark rum DRS (1L / 40%)
10.890 Ft

Planteray Original Dark rum DRS (1L / 40%)

Egységár: 10.890,00 Ft/liter
Márka: Planteray
Azonnal szállítható: Raktáron
Szállítási díj: 1.990 Ft
Cikkszám: RUM-13085
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
Trinidadi és Jamaicai rumok pompás keveréke. Magában is remek, de olyan klasszikusokban is nagyszerűen teljesít, mint a Mai Tai vagy Daiquiri.
Webshop bruttó ár
10.890 Ft

Menny.:

Bolti ár:
11.390 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Illat
Dinamikus, aromás, feketebors, szegfűszeg, fahéj, sült meggy, szilva, leveles tészta, melasz. Később beszállnak a szimfóniába a vegetális/esőerdős valamint minerális jegyek.
Íz
Gyümölcsösen kezd, mazsola, aszalt ananász, majd barnacukor, az illatából ismert fűszeresség is visszaköszön (pikáns borsos), minerális hatások. Jelentősen szárazabbá válik a kezdeti édesebb löketek után.
Lecsengés
Gyümölcsösség, fűszeresség, sárm.
Gyártó MAISON FERRAND
Palackozó MAISON FERRAND
Brand Planteray
Italkategória Rum
Régió Barbados
Ürtartalom 1
Alkoholtartalom 40
Bolti ár 11389.995Forint

A Trinidadi rumokat nagyjából 3 évig érlelik amerikai tölgyfahordókban trópusi környezetben, majd átkerülve Franciaországba, házasítják egészen idős (15-20 éves) high ester jamaicai rumokkal. Ez utóbbi italra a Ferrandnál a "Bonificateur" kifejezést használják, ami nagyjából annyit tesz, hogy ezzel, a speciális Ferrand technikával megalkotott rummal "javítják fel" avagy mélyítik el az alap trinidadi rumot. A jamaicai rumokra jellemző leginkább a hosszú erjesztési idő, amely során a gazdag, testes aromákért felelős észterek sokkal nagyobb számban tudnak kifejlődni (high ester rum). Ezeket a rumokat nem nagyon palackozzák önállóan, sokkal inkább a keverékek aromás összetevőjeként számítanak rá a keverőmesterek.

A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Planteray rummárka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroirját.

A Planteray rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.

 

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!