A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 (0,7L / 43%)

20 990 Ft

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 (0,7L / 43%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Nikka két különböző stílusú lepárlójának single maltjaiból házasított, korjelölés nélküli kiadás.
Tovább olvasom
Enyhén füstös

Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 (0,7L / 43%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

20 990 Ft (56,42 EUR)
29 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
22 390 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
43 %
Palackozó
NIKKA
Gyártó
NIKKA
Brand
Nikka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
43 %
Palackozó
NIKKA
Gyártó
NIKKA
Brand
Nikka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

Ezt az alapítóról elnevezett italt, a Nikka két lepárlójának maltjaiból keverik ki, vagyis egy ún. vatted malt/pure malt whiskyről van szó. 2014-től sokáig kapható volt, majd egy vállalati döntés nyomán leálltak a gyártásával. 2020-ban újra visszakerült a portfólióba ez a remek korjelölés nélküli japán whisky.

Japán whisky?! Az átlag magyar whiskyfogyasztó meglepődik, és furcsán tekint a címkén feltűnő japán (vagy talán kínai?) írásjelekre. Pedig a japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának az elmúlt években szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása, a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt, Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges, Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek. A cég másik lepárlóját, a Miyagikyot, délebbre, Japán fő szigetén, a Honshun található Miyagi régióban alapították. Ez a tartomány híres tiszta levegőjéről és meleg forrásairól. A Miyagikyo - a Yoichi tradicionális, széntüzelésű lepárlóberendezéseivel ellentétben - modern desztillálási eljárással készíti könnyed, tiszta, elegánsan gyümölcsös italait.

 

Ezt az alapítóról elnevezett italt, a Nikka két lepárlójának maltjaiból keverik ki, vagyis egy ún. vatted malt/pure malt whiskyről van szó. 2014-től sokáig kapható volt, majd egy vállalati döntés nyomán leálltak a gyártásával. 2020-ban újra visszakerült a portfólióba ez a remek korjelölés nélküli japán whisky.

Japán whisky?! Az átlag magyar whiskyfogyasztó meglepődik, és furcsán tekint a címkén feltűnő japán (vagy talán kínai?) írásjelekre. Pedig a japán whisky nagy hírnevet és elismertséget vívott ki magának az elmúlt években szerte a világon. Ezen sikerekben pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett Taketsuru Masataka úr, aki skóciai tanulmányai után visszatérve, előbb a Suntory cégnél kamatoztatta tudását, majd saját vállalkozásba fogott. Megalapította a Nikka-t, amelynek első nagy beruházása, a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt, Hokkaido szigetén. A skót klímához nagyon hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező, érintetlen területen, nem messze a tengertől, a tőzeges, Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whiskyt készítenek. A cég másik lepárlóját, a Miyagikyot, délebbre, Japán fő szigetén, a Honshun található Miyagi régióban alapították. Ez a tartomány híres tiszta levegőjéről és meleg forrásairól. A Miyagikyo - a Yoichi tradicionális, széntüzelésű lepárlóberendezéseivel ellentétben - modern desztillálási eljárással készíti könnyed, tiszta, elegánsan gyümölcsös italait.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.