Leírás és Paraméterek
| Illat | A vezető aroma narancsos-citrusos némi vaniliával lágyítva. Kiváló a maláta és tölgyes jegyek aránya. |
| Íz | Először lágyan omlik el a szájban, hogy aztán fokozatosan felerősödjenek a malátás jegyek. Édes, cukros ízek segítenek kiemelni a vaniliát. A gabona jelenléte garantálja a friss ízhatást, mely méltó párja a krémes, lágy jellegnek. |
| Lecsengés | Fantasztikus mélységek: egyik réteg bukkan elő a másik után, hogy aztán egy olajosan lágy, édes lecsengést hagyjon maga után. |
| Gyártó | WILLIAM GRANT & SONS |
| Palackozó | WILLIAM GRANT & SONS |
| Palackozás éve | N.A. |
| Érlelési idő | N.A. |
| Brand | Monkey Shoulder |
| Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
| Régió | Skócia |
| Ürtartalom | 0,05 |
| Alkoholtartalom | 40 |
| Bolti ár | 2990Forint |
A Monkey Shoulder ún. triple malt, azaz olyan különleges kisszériás vatted malt (kevert maláta) whisky, amely gabona whiskyt nem tartalmaz. 3 kiváló Speyside-i lepárló – Kininvie, Balvenie, Glenfiddich – single maltjainak mindössze 27 hordójából lett megalkotva, a William Grant & Sons boszorkánykonyhájában, David Stewart világhírű keverőmester által.
A különleges nevű ital a lepárló malt mestereinek állít emléket, akik kézzel forgatták az árpa malátát (valahol a mai napig), falapátjaik segítségével. Ebben a szakmában gyakori jelenség, hogy a munkások a folytonos hajlongás és monoton mozgás miatt erős vállfájdalomtól szenvednek. Ezt az izomlázat hívták ’monkey shoulder’-nek, azaz 'majom váll'-nak.
A palack különleges design-ja, a három majom az üveg vállán, egyaránt utal erre a bizonyos ’munkahelyi ártalomra’ és a whiskyt alkotó három Speyside-i single maltra.