Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)
26.590 Ft

Janneau XO armagnac (0,7L / 40%)

Azonnal szállítható: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: ARM-4083
Hozzáadom a kívánságlistámhoz
12 éves érlelések egy gyönyörű kagylóhéj formájú üvegbe zárva.
Webshop bruttó ár
26.590 Ft

Menny.:

Bolti ár:
27.990 Ft
Megbizható vállalkozás
Megbízható vállalkozás

Megbízható, többször díjazott magyar vállalkozás 2007 óta.

Leírás és Paraméterek

Illat
Könnyed és melengető, füge, datolya és édes méz jellemzi.
Íz
Testes, ízes, kicsi túlérett gyümölcsökkel és virágossággal.
Lecsengés
Erősödő virágosság és a háttérben enyhe fűszeresség figyelhető meg.
Gyártó JANNEAU
Palackozó JANNEAU
Érlelési idő 6
Brand Janneau
Italkategória Armagnac
Régió Franciaország
Ürtartalom 0,7
Alkoholtartalom 40
Bolti ár 27989.9999Forint

A Janneau érlelőházaiban 12 éven keresztül nagy odafigyelés mellett érlelődött a párlat, amely az érést követően kóstoláson és válogatáson esik át, hiszen csak a legmagasabb minőségű párlatokat keverik hozzá a végleges termékhez. A kék szín, amely a címkét és a dobozt jellemzi a harmadik millennium jelképe.

Az armagnac Franciaország legősibb lepárolt itala, készítéséről már a XII. századból is vannak feljegyzések, de a XIX. századig csak mint egyéb brandyfajta van számon tartva.

Csak a Délnyugat-Franciaországból, Gascongne területéről származó borpárlatot hívhatják armagnac-nak, három termőrégiója Bas-Armagnac, Ténaréze és Haut-Armagnac. Az armagnacra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. A fehérborból készülő párlatot minimum egy évig kell érlelni Limousin vagy Troncais erdejéből származó tölgyfából készült hordóban. Ezek a tényezők és persze az Észak-Pireneusok lejtőinek talaja és az ottani klíma egyedi kombinációja teszi ezt a párlatot igazán egyedi karakterűvé és az egész világon ismertté.

Az egyik legrégebbi nagy Armagnac ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Fontos beruházásokon keresztül modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált.

EZEK IS NÉPSZERŰEK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!