A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Koskenkorva Climate Action vodka (0,7L / 40%)

6 390 Ft

Koskenkorva Climate Action vodka (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Egy finn vodka a klímaváltozás ellen.
Tovább olvasom

Koskenkorva Climate Action vodka (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

6 390 Ft (16,77 EUR)
9 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
6 790 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
KOSKENKORVA
Gyártó
KOSKENKORVA
Brand
Koskenkorva
Italkategória
Vodka
Régió
Finnország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
KOSKENKORVA
Gyártó
KOSKENKORVA
Brand
Koskenkorva
Italkategória
Vodka
Régió
Finnország

Leírás

Ez a kiadás teljes egészében Jari Eerola dél-finnországi farmjáról származó, regeneratív mezőgazdasági módszerrel termesztett árpából készül.

A hagyományos gazdálkodástól eltérően a regeneratív gazdálkodás eltávolítja a CO2-t a légkörből és megköti azt a talajban. Javítja a biológiai sokféleséget, megakadályozza, hogy a tápanyagok elszivárogjanak, így több és jobb termést biztosít. Megvédi a növényeket a szárazságtól és a rovaroktól, és segít a talajnak a nagyobb vízvisszatartásában.

Ez az új gazdálkodási mód megmutatja, hogyan használjuk a földet fenntartható módon, megóvva a Földet a következő generációk számára. A regeneratív mezőgazdaság nagy léptékű hatásai óriásiak lehetnek. Ha ezeket a gyakorlatokat a világ összes szántóján és legelőjén egyszerre alkalmaznák, akár 322 milliárd tonna szén-dioxidot is eltávolíthatnánk a légkörből. Ez a jelenlegi éves globális kibocsátás tízszerese.

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak, és különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik. A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban ugyanis bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.

Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb vodkává és az esszenciálisan finn ital szimbólumává nőtte ki magát. Két dolgot tartanak különösen fontosnak a márkáról: 

- Tudatosan harcolnak a klímaváltozás ellen a fenntarthatóság módszereivel: saját bio-energia farmjuknak köszönhetően 99%-ban újrahsznosított bioenergiával működnek, amelynek alapját a learatott árpa fel nem használt részei adják. A gyártáshoz felhasznált anyagok mind 200 km-es körzeten belülről származnak.

- Finnország legtisztább vízét használják fel a gyártáshoz, amit teljes mértékben szűrés nélkül tudnak adni a (szintén szűrőhasználat nélkül készülő) párlathoz. A víz egy több mint 7 méter mély kútból származik.

    Az alapkiadásokon 11 különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából is.

A Koskenkorva 2009-ben első helyezést ért el a Vodka Masters verseny prémium kategóriájában! 

Valamint 2018-ban elnyerte a "Green Company of the year" címet, köszönhetően fenntartható működésüknek. 

 

     

Ez a kiadás teljes egészében Jari Eerola dél-finnországi farmjáról származó, regeneratív mezőgazdasági módszerrel termesztett árpából készül.

A hagyományos gazdálkodástól eltérően a regeneratív gazdálkodás eltávolítja a CO2-t a légkörből és megköti azt a talajban. Javítja a biológiai sokféleséget, megakadályozza, hogy a tápanyagok elszivárogjanak, így több és jobb termést biztosít. Megvédi a növényeket a szárazságtól és a rovaroktól, és segít a talajnak a nagyobb vízvisszatartásában.

Ez az új gazdálkodási mód megmutatja, hogyan használjuk a földet fenntartható módon, megóvva a Földet a következő generációk számára. A regeneratív mezőgazdaság nagy léptékű hatásai óriásiak lehetnek. Ha ezeket a gyakorlatokat a világ összes szántóján és legelőjén egyszerre alkalmaznák, akár 322 milliárd tonna szén-dioxidot is eltávolíthatnánk a légkörből. Ez a jelenlegi éves globális kibocsátás tízszerese.

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak, és különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik. A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban ugyanis bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.

Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb vodkává és az esszenciálisan finn ital szimbólumává nőtte ki magát. Két dolgot tartanak különösen fontosnak a márkáról: 

- Tudatosan harcolnak a klímaváltozás ellen a fenntarthatóság módszereivel: saját bio-energia farmjuknak köszönhetően 99%-ban újrahsznosított bioenergiával működnek, amelynek alapját a learatott árpa fel nem használt részei adják. A gyártáshoz felhasznált anyagok mind 200 km-es körzeten belülről származnak.

- Finnország legtisztább vízét használják fel a gyártáshoz, amit teljes mértékben szűrés nélkül tudnak adni a (szintén szűrőhasználat nélkül készülő) párlathoz. A víz egy több mint 7 méter mély kútból származik.

    Az alapkiadásokon 11 különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából is.

A Koskenkorva 2009-ben első helyezést ért el a Vodka Masters verseny prémium kategóriájában! 

Valamint 2018-ban elnyerte a "Green Company of the year" címet, köszönhetően fenntartható működésüknek. 

 

     



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.