A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Engenho Da Vertente cachaca (0,7L / 42%)

11 890 Ft

Engenho Da Vertente cachaca (0,7L / 42%)

NINCS KÉSZLETEN

Mindössze pár ezer literes éves termelésével kétségkívül a Sao Paolo régió egyik legjobb cachacaja.

Tovább olvasom

Engenho Da Vertente cachaca (0,7L / 42%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

11 890 Ft (30,46 EUR)
16 986 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
12 690 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
ENGENHO DA VERTENTE
Illat
elegáns és komplex, Egészen fűszeres (bors és szegfűszeg), már-már curry-szerű. Cukros és gyantás (cédrus és tuja) jegyek következnek. Valódi mélység.
Íz
Könnyű és koncentrált. A zöldséges, a cukros vanília, az egzotikus gyümölcsös (ananász és maracuja), valamint a lime jegyek mind megjelennek ízében. Nyálcsorgató és pépes.
Lecsengés
Hosszú, jól strukturált, érett gyümölcsök (főleg alma) gondoskodnak a hosszú utóízről.
Gyártó
ENGENHO DA VERTENTE
Brand
Engenho da Vertente
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
42 %
Palackozó
ENGENHO DA VERTENTE
Illat
elegáns és komplex, Egészen fűszeres (bors és szegfűszeg), már-már curry-szerű. Cukros és gyantás (cédrus és tuja) jegyek következnek. Valódi mélység.
Íz
Könnyű és koncentrált. A zöldséges, a cukros vanília, az egzotikus gyümölcsös (ananász és maracuja), valamint a lime jegyek mind megjelennek ízében. Nyálcsorgató és pépes.
Lecsengés
Hosszú, jól strukturált, érett gyümölcsök (főleg alma) gondoskodnak a hosszú utóízről.
Gyártó
ENGENHO DA VERTENTE
Brand
Engenho da Vertente
Italkategória
Cachaca
Régió
Brazília

Leírás

A Cachaca (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan fahordós érlelés nélküli - fehér -, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

 

Ez a kézműves cachaca különbözik a nagy, ipari méretekben gyártott fajtáktól, az aromák jóval szélesebb spektrumát tárja elénk, melyben a virágos, banános, frissen vágott füves jegyek játsszák a főszerepet. A nagyobb komplexitás és a kerekség érdekében palackozás előtt néhány hónapig kádakban pihentetik. A San Antonio do Jardim városában készülő Engenho Da Vertente mindössze pár ezer literes éves termelésével kétségkívül a Sao Paolo régió egyik legjobb cachacaja. A cukornád a birtokon terem, a lepárlás pedig tradicionális rézüstön történik. Szűretlen italról van szó, így jóval több természetes módon is meglévő aroma marad meg a palackban, ugyanakkor emiatt - főleg ha lehűl az ital - gyakran szárazanyag kiválás is előfordul. Ezek az úszkáló „valamik” az ital természetességét jelzik.

 

A Cachaca (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem közvetlenül a cukornádból préselt cukornád-léből készül. Legnagyobb gyártója Brazília, ahol nemzeti italként tisztelik és évente több millió litert készítenek belőle. A cachaca készítését is nagyban befolyásolja az éghajlat, a talaj, a cukornád típusa, az érleléshez használt hordó és a készítési eljárás, ezért is szeretné Brazília kormánya levédetni a cachaca nevet. Ebben az országban előszeretettel fogyasztják önmagában, máshol inkább csak koktélokba, kevert italokhoz használják. A cachaca, a rumokhoz hasonlóan fahordós érlelés nélküli - fehér -, illetve érlelt verziókban is készül. A hordós érleléshez viszont a tölgyön kívül más fafajtákat is használnak, mint például: jequitibá (Brazíliában őshonos óriás fafajta, amely füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak), gesztenye, mandula, cseresznye stb.

 

Ez a kézműves cachaca különbözik a nagy, ipari méretekben gyártott fajtáktól, az aromák jóval szélesebb spektrumát tárja elénk, melyben a virágos, banános, frissen vágott füves jegyek játsszák a főszerepet. A nagyobb komplexitás és a kerekség érdekében palackozás előtt néhány hónapig kádakban pihentetik. A San Antonio do Jardim városában készülő Engenho Da Vertente mindössze pár ezer literes éves termelésével kétségkívül a Sao Paolo régió egyik legjobb cachacaja. A cukornád a birtokon terem, a lepárlás pedig tradicionális rézüstön történik. Szűretlen italról van szó, így jóval több természetes módon is meglévő aroma marad meg a palackban, ugyanakkor emiatt - főleg ha lehűl az ital - gyakran szárazanyag kiválás is előfordul. Ezek az úszkáló „valamik” az ital természetességét jelzik.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.