Leírás és Paraméterek
Illat | Régi-vágású tőzegesség, nyári bogyós gyümölcsökkel kiegészülve, piros szőlő és tölgy. |
Íz | Flambírozott narancshéj, lágy tőzeg, enyhe vanília felhang a bourbonhordós érlelésre hatására. |
Lecsengés | Könnyű, mézes lecsengés, borosan édes hatásokkal. |
Gyártó | ARDMORE |
Palackozó | ARDMORE |
Füstösség | Közepesen füstös |
Érlelési idő | 12 |
Brand | Ardmore |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Régió | Highland |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 46 |
A portói hordóban utóérlelt verzió 2015 óta az Ardmore egyre bővülő alapsorának tagja. Először amerikai fehértölgyből készült, korábban bourbon whiskey érlelésére használt hordóban érlelték, majd az utolsó időszakban rakták át a portugál boroshordókba. Az Ardmore épületei fölött még ma is gyakran megfigyelhető, hogy köröz Skócia nemzeti madara, a fönséges szirti sas. Mindössze 400-450 pár fészkel Skóciában (és ugyanakkor Nagy-Britanniában), így a helybéli saspár kiemelt figyelmet kap a lepárlótól, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Ardmore szimbólumává vált. A sas jelképezi ugyanakkor a lepárló azon törekvését, hogy minél inkább megtartsák a tradicionális készítési eljárásokat. Az Ardmore 1898-as indulása óta a közelmúltig szinte kizárólag blended whiskykbe (főleg a híres Teacher's-be) adta értékes nedűjét. Az elmúlt években azonban többféle hivatalos palackozás is megjelent, kilépve így az ismeretlenségből. A highland-i régióban a magas költségek miatt egészen ritka, hogy egy üzem tradicionális módon, tőzegelt árpából készítsen whiskyt. Az Ardmore ez alól kivétel, ezáltal a régió sajátságaihoz képest egy egészen egyedi ízvilágú malttal jelentkezik a piacon.