A lepárló 2008-ban jött létre, miután váratlanul nagy rozstermést takarított be az addig farmerként dolgozó Peter Bignell. A réz lepárlóüstöt régi villanyvezetékek újrahasznosításával építették meg, és a közvetlen tüzeléshez egy helyi fogadó étolaját is használják. A gabonát egy átalakított szárítógépben malátázzák és egy régi húsdarálóban őrlik. A mashing után és ipari víztisztító berendezés választja el a rozstörkölyt a sörlétől. A whisky a farm épületeiben érlelődik.
Az ital az Atom Brands cég That Boutique-y Whisky Company márkacsaládjának tagja. A cég szakemberei 2021-ben egy teljes sorozatot szentelnek az ismert és eddig ismeretlen ausztrál lepárlók italainak. A projektet Felix Dear vezeti, és Australia Series MMXXI néven fut. A nyolc tételből álló sorozat minden darabja - a Starward kivételével - kis családi lepárlókból származnak, amelyek éves termelési kapacitása mindössze 2000 és 40 000 liter között mozog.
A lepárló 2008-ban jött létre, miután váratlanul nagy rozstermést takarított be az addig farmerként dolgozó Peter Bignell. A réz lepárlóüstöt régi villanyvezetékek újrahasznosításával építették meg, és a közvetlen tüzeléshez egy helyi fogadó étolaját is használják. A gabonát egy átalakított szárítógépben malátázzák és egy régi húsdarálóban őrlik. A mashing után és ipari víztisztító berendezés választja el a rozstörkölyt a sörlétől. A whisky a farm épületeiben érlelődik.
Az ital az Atom Brands cég That Boutique-y Whisky Company márkacsaládjának tagja. A cég szakemberei 2021-ben egy teljes sorozatot szentelnek az ismert és eddig ismeretlen ausztrál lepárlók italainak. A projektet Felix Dear vezeti, és Australia Series MMXXI néven fut. A nyolc tételből álló sorozat minden darabja - a Starward kivételével - kis családi lepárlókból származnak, amelyek éves termelési kapacitása mindössze 2000 és 40 000 liter között mozog.