Leírás és Paraméterek
| Illat | Egyedi citrus-vezérelt aroma. Komplex citromhéjas jegyek, ízletes mentolos, fekete borsos hatások. |
| Íz | Egészen egyedi ízhatás. Citrus bomba, a savanykás ízek valódi gazdagsága. Citrom, narancs először, majd a keserű vonalon előtör a citromhéj, a shiso levél, a mandarin és a grapefruit. Büszke, ropogós fehér és fekete bors, valamint üröm. |
| Lecsengés | Egészen hosszú, keserű, szinte mint a komló, szinte mint egy IPA… |
| Gyártó | MIYAGIKYO |
| Palackozó | NIKKA |
| Brand | Nikka |
| Italkategória | Gin |
| Régió | Japán |
| Jelleg | Citrusos |
| Stílus Tipus | Dry Gin |
| Ürtartalom | 0,7 |
| Alkoholtartalom | 47 |
| Bolti ár | 16989.9965Forint |
A
Nikka Coffey Gin a japán Nikka lepárló innovációjának és tradíciójának találkozása – egy gin, amely a whiskyrajongók számára is lenyűgöző komplexitást kínál.
Az ital alapját a Nikka híres
Coffey oszlopüstjeiben desztillált gabonapárlat adja, amely selymes textúrát és mély aromákat biztosít. Erre épül a japán természet inspirálta botanikai kompozíció:
japán citrusok (yuzu, kabosu, amanatsu),
koriander, boróka, alma, bors és
zöld fűszerek teszik gazdagon rétegzetté.
A lepárlást a Miyagikyo lepárlóban végzik, amely híres a tiszta vízéről és a precíz hőmérséklet-szabályozásról – minden csepp a japán kézműves pontosságot tükrözi.
Illatában friss citrusok, boróka, yuzu, zöldfűszerek és enyhe virágosság.
Ízében tökéletes egyensúly a borókás alap és a japán citrusfélék zamata között, finom borsossággal és enyhe édességgel.
Lecsengése tiszta, friss, enyhén fűszeres, citrusos utóhatással.
A 47%-os alkoholfok kiemeli a botanikai aromák mélységét, miközben megőrzi a gin rendkívüli tisztaságát és selymességét.
A
Nikka Coffey Gin több mint egy gin – egy japán mestermunka, amely új szintre emeli a borókaalapú párlatok világát.
Tökéletes választás
tiszta fogyasztásra, prémium gin-tonikhoz, vagy olyan koktélokhoz, ahol a minőség és az egyensúly elsődleges.
Vélemények
Ha a Fever Tree Indian toniccal kevert gin tonicot még két szelet limmal bolobndítom, akkor viszont jár az 5 pont. Illetve ha yuzu tonicot használunk (akár East Imperial, akár bliss), szintén érdemes még lime szeleteket belerakni, meghálálja az ital.
Magában érdems kortyolgatni vagy ha gin tonicot csinál valaki belőle, akkor tényleg yuzu tonicot használjon mert azzal szépen harmonizál. Ellentétben a J.Gasco 13,5-ös vagy a Fever Tree indian tonicjait teljesen feleslegesnek éreztem, édesnek hatottak a tonicok, miközben ezek alacsony cukor tartalmuak, mindkettő 3g körüli cukrot tartalmaz. Amire még kiváncsi vagyok, hogy az East Imperial Burma toncijával, hogyan működik együtt. Negroniba nem ajánlom. Érdemes egy próbát tenni, egyébkét azzal is, hogy a gin tonciba még lime szelete(ke)t rakunk.
Összességében, aki szereti a jó gineket, annak egy must have és nem nice to have, ugyanis tényleg teljesen egyedi és megéri kipróbálni, de 5 csillagot nem tudok rá adni.