Cognac

A cognac tulajdonképpen egy érlelt borpárlat, amelyet csak bizonyos típusú szőlőből készíthetnek: legalább 90%-ban ugni blanc, folle blanche vagy colombard szőlőből kell készülnie, amely lassan érő fajták a cognac-gyártás szempontjából fontos tulajdonságokkal – mint a magas savtartalom és alacsony alkoholtartalom – rendelkeznek. A cognac néven történő értékesítéshez a borpárlatot legalább két évig kell érlelni. Ennek megfelelően a leggyakrabban használt kifejezések a kormeghatározáshoz a következőek: V.S. (Very Special), V.S.O.P. (Very Superior Old Pale, X.O. (Extra Old). A keverőmesterek akár évtizedekig is érlelhetik ezt a nemes italt. Kiváló konyakokat képviselnek a teljesség igénye nélkül az alábbi márkák: Cognac DelamainCognac FerrandCognac CourvoisierCognac Remy Martin.

Rendezés:
Már csak 1 db raktáron

Hennessy X.O. cognac (0,7L / 40%)

Már csak 1 db raktáron

Frapin VIP XO cognac (0,7L / 40%)

Már csak 2 db raktáron

ABK6 XO Renaissance cognac (0,7L / 40%)

Már csak 1 db raktáron

Martell X.O. cognac (0,7L / 40%)

Már csak 1 db raktáron

Martell Cohiba cognac (0,7L / 43%)