Leírás és Paraméterek
| Gyártó | DISTILLERIE DES MENHIRS |
| Palackozó | LA MAISON DU WHISKY |
| Lepárlás éve | 2011 |
| Brand | Eddu |
| Italkategória | Egyéb whisky |
| Régió | Franciaország |
| Ürtartalom | 0,7 |
| Alkoholtartalom | 48 |
| Bolti ár | 43790Forint |
| Díszdobozban | Igen |
Az Eddu whiskyt kizárólag hajdinából készítik (a neve is breton nyelven hajdinát jelent), ezáltal minden más whiskytől eltérő stílussal bír. Az Eddu lekerekedett, könnyű karakterében felfedezhetjük a virágos, gyümölcsös, fűszeres és diós jegyeket is. Lepárlása - csakúgy, mint a konyak esetében - Charentais-rézüstökben történik (kétszer). Az érleléshez használt konyakos-, illetve Brocéliande erdejéből származó hordókat szereznek be. El lehet tehát mondani, hogy az Eddu a whiskykészítés során ötvözi a skót és francia hagyományokat.
A 2011-ben lepárolt, az LMDW által a Version Française sorozat számára kiválasztott ex-konyakoshordó tökéletesen testesíti meg az évszázados konyakszakértelem és a breton terroir erős személyiségének keresztezését.