Blog

5 csillagos vélemények a termékeinkről tőletek

Már hagyománynak tekinthetjük, hogy időről időre összegyűjtjük a termékeinkről írt véleményeiteket.

Az elmúlt időszakban számos palackozásról alkottatok pozitív véleményt. Álljon itt most egy válogatás tőletek.

Bache-Gabrielsen XO cognac díszdobozban (0,7L / 40%)
Csokoládés, narancsos ízvilág, kifinomult, top cognac! (Péter)

Diplomatico Mantuano rum (0,7L / 40%)
Nincs túl nagy tapasztalatom (körülbelül 10-15 fajta rumot ittam ez ideáig, volt köztük English / Spanish / French style is), de ez a legkellemesebb, legihatóbb mind közül. Aki szereti az édeset, az biztos nem fog csalódni. Nem karcos, nagyon kellemes, finom. Árkategóriáját tekintve (10.000 Ft alatti rumok) legjobb vételnek tartom. (Barnabás)

Compass Box The Peat Monster (0,7l, 46%)
Ízletesen füstös. Elsősorban Laphroaig és Caol Ila lepárlók kevert maltja, pont ami hiányzott még nekem. (László)

Kilchoman Sanaig (0,7 l, 46%
Hasonlít a Loch Gormhoz. Nagyon finom ital. (Gábor)

Millonario Solera N°15 Especial rum (0,7L / 40%)
Ha szereted a nem túl erős ,illatában intenzív ,édes rumokat ,akkor megtaláltad a neked valót megfizethető áron! Finom! (Zoli)

Compass Box Spice Tree (0,7L / 46%)
Megörültem, mikor megláttam hogy elérhető a sok helyen egyik legjobb blended malt-ként emlegetett spice tree. Rendeltem és nem bántam meg! Édes, fűszeres, gazdag, kellemes hosszú lecsengéssel. (Attila)

Famous Grouse Naked Malt (0,7L / 40%)
Ajándékba kaptam, és már az illata megfogott, a Glenallachie, meg még drágább (Longmorn 16éves) ugrott egyből be: jó kis édes speyside-i cucc. Utána se néztem kóstoláskor, így meg mertem volna esküdni hogy ez egy single malt. Nagyon meglepett, hogy blended! Én még ehhez hasonlót blendedben nem ittam, egészen kiváló. Csak ajánlani tudom, az ár/érték nagyon rendben van. Single malt-hívőknek is bátran! (Csaba)

Plantation Trinidad 2009 Single Cask Tokaji Cask finish rum (0,7L / 52,4%) WhiskyNet Edition
Gratula a WNET-nek ehhez a palackozáshoz. Illatra nagyon édes elsőre. Mézes, vaníliás, karamellás. Miután egy picit levegőzni hagyjuk megjelenik benne a szőlő és egy kis tölgyes fűszeresség. Ízre elsőre azt hinné az ember, hogy egy rumos hordóban finishelt konyak és nem fordítva. Nagyon szőlős. A konyak és tokaji hordó nagyon erőteljes. Aztán a második korty már rumosabb. Vanília, karamell, pirított tölgy, szőlő, méz, menta egy pici fűszerességgel. Egyik legkomplexebb rum amit ittam eddig. :) (Zoltán)

Ardbeg An Oa (0,7 l, 46,6%)
Füst-sötét húsú gyümölcsök, füst-fás jegyzetek, füst-pici kókusz és vanília illetve füst és füst nagyon tömören. Egyértelmű Ardbeg, mellette nagyon szépen, rétegelten jelennek meg a különböző hordók egyedi jegyei. A szűzhordó érettséget ad az egyébként fiatal frissességű füstös italnak, az enyhe bourbonös hatás mellé jön a PX-es gyümölcsök édessége. Komplex mégis egyértelmű, erősen füstös mégsem éretlen; ebben az italban mindenki megtalálhatja önmagát. Bitang jó, nálam top5. (Nándi)

Hinch Peated Single Malt (0,7L / 43%)
Frissen töltve illatában átható gumiszag, olajfesték. Alatta füstös és gabonás jegyek, frissesség. Testes füst íz, égetett, szenes fa, só. Lecsengésében először chilire emlékeztető csípősség, majd enyhén édes jegyek, végül marad a tartós füst. (Ákos)

Nikka From The Barrel (0,5L / 51,4%)
Remek whisky, összetett, kifinomult, tüzes, kellemesen fanyar lecsengéssel. A többit előttem már megírták. Elfogyott, pótoltuk. :)  (Ákos)

Kilchoman Machir Bay (0,7 l, 46%)
Frissen töltve illatában tempera, olajfesték, cipőpaszta, kínai tornacipő, gumiköpenyes villanykábel. Füst, tengervíz, levegőn szárított húsáru, enyhe borsmenta, némi citrusosság. nagyjából negyed óra pihentetés után marad a felsorolás második része. Ízében roppant kiegyensúlyozott, szépen bontakozik ki. Égetett fa, dohány, tengervíz (só), fűszeres, borsos jegyek némi vaniliával, kifejezetten enyhe édességgel. A lecsengésében a füst és az ásványos jegyek hosszan és kereken futnak ki. Szerethető. (Ákos)

Clement Bleue Canne rum (0,7L / 50%)
Tisztán szép citrusos, füves ízvilág. Mindent visz. Koktélokban nagyon harmonizál a lime-mal, gold rummal és egyéb összetevőkkel. elegáns és natúr fehér rum, kihagyhatatlan, igazi kényeztetés karibi módra. (Gyula)

Highland Park 10 éves Viking Scars (0,7 l, 40%)
Illat: Hangaméz citrushéjjal és lágy aromás tőzegfüsttel. Alma, körte és egy kis fűszeresség. Íz: Citrusos, alma, körte és némi mazsola. Hangaméz vaníliával és aromás tőzegfüsttel, sós tengerparti ízek. Lecsengés: Közepes, a 40% kicsit kevés. (Zoltán)

The Demons Share 6 éves rum (0,7L / 40%)
Határozott illat és íz. Mindig kell hogy legyen itthon. Ár érték arányban eddig a legjobb nekem, Don papa-val összehasonlítva kicsi az ízben és élményben a különbség, árban viszont hatalmas. (Gergely)

Scallywag 10 éves (0,7L / 46%)
Illat: Narancs, málna. Méz pörkölt kávéval és szilvával. Sárgabarack vaníliával. Íz: Csokitorta és áfonya. Málnás muffin vaníliaszósszal. Baracklekvárral töltött palacsinta juharsziruppal a leöntve. Lecsengése kellemes.  (Zoltán)

Tomatin Legacy (0,7 l, 43%)
Nagyon finom, illatos, kellemes. Karamellizált rizskoch. Ár-érték arányban az egyik legjobb! (Csaba)

Bushmills Original (0,7L / 40%)
Volt szerencsém életem első Bushmills-ét Bushmills-ben elfogyasztani, és azóta rajongójuk vagyok. Kóstoltam már tőlük rengeteget, de még nem csalódtam. Csillagos ötös! (Balázs)

Kavalan Triple Sherry Cask (0,7L / 40%)
Nagyon finom komplex sherrys whisky. Meglepően pozitív benyomást adott ez a taiwani single malt. A 40% ellenére izgalmas és sokszínű sherrys jegyek jöttek elő illatolás és kóstolás alatt is.(Gábor)

Buzdítunk mindenkit, hogy bátran írjon véleményt.
Köszönjük!