Rólunk | Egyéb

Rólunk

Az úgy kezdődött, hogy egyszer egy nagyon kreatív és különösen jópofa barátunk, bizonyos Péter, megkínált whiskyvel...

Én szabadkoztam, hogy az nem az én italom, meg így, meg úgy … de a végén csak kitöltötte. Mondom, ’… és a jég?’’Na csak szagolj bele, kóstold meg, aztán majd beszélünk a jégről is …’. Én meg lassan ’beléolvadtam’ abba a pohár whiskybe, akár egy jégkocka. El voltam veszve …

Az a bizonyos, egy 16 éves Lagavulin volt, de még aznap este végig próbáltunk vagy 5 másikat … jég nélkül!

Az isteni élményt saját felfedezések követték. És mert itthon alig néhányféle ’single malt’-ot lehetett kapni, és azokat is (számomra) elérhetetlen, vagyis inkább elfogadhatatlan áron, a beszerzési forrást, mind az italok, mind az információk tekintetében, a repülőtéri Duty Free Shop-ok, elsősorban is a londoniak jelentették. Éjszakákat töltöttem Michael Jackson könyvének, a ’Complete Guide to Single Malt’ 4. kiadásának apró betűs részeivel és az ’élet vize’ különféle palackozású verzióinak cseppenkénti kóstolgatásával.

Évekkel később – miközben sem a hazai választék nem bővült érdemben, sem az árak nem csökkentek – még mindig azt tapasztaltam (néhány hozzám hasonló érdeklődésű barátommal együtt), hogy a whisk(e)y-k ismertsége, elismertsége magyarhonban továbbra is csupán néhány kevert fajtára és talán a Glenfiddichre terjed ki. TŰRHETETLEN ÁLLAPOT!

Ezzel párhuzamosan történt, hogy legkisebb lányunk is ’óvodaérett’ lett, míg lányaim anyja, aki korábban a szeszipari marketing terén komoly tapasztalatokat szerzett, egyre gyakrabban új elfoglaltságok után kutatott. Itt az idő! Bele kell fogni!

Így alakult meg egy kis családi vállalkozás, a WhiskyNet Kft, aminek elsődleges célja, hogy Magyarországon is korrekt árakon, kényelmesen elérhető módon, a lehető legszélesebb választékot kínálja a whisk(e)y rajongók számára. Sőt! Nem csak whisk(e)y-t, de egyéb különleges minőségű italt és kapcsolódó terméket (poharakat, könyveket, stb.) is kínálunk.

Másik célunk, hogy a WhiskyNet ne csupán egy internetes áruház legyen, hanem egyben egy információs központ is. Szeretnénk minél több érdekességet, adatot, tudnivalót és képet közölni a whisk(e)y történetéről, gyártásáról és mindenről, ami a rajongókat érdekelheti.

Biztatjuk, kérjük mi is a látogatókat, hogy írják meg ők is bátran a termékeinkről a véleményüket az egyes termékek oldalán, így is segítve mások tájékozódását és eligazodását.

A WhiskyNet nem csak az interneten keresztül érhető el. Ha valaki szeretné kézbe venni a palackot a vásárlás előtt, vagy csak nem bír ellenállni a kísértésnek, hogy szétnézzen szaküzleteinkben, ahol több mint 1500-féle whiskyt és számos egyéb italt lehet megcsodálni, azt szeretettel látjuk budapesti szaküzleteinkben.

Szaküzleteink:

GoodSpirit Shop Belváros (Budapest, Veres Pálné u. 7.)

GoodSpirit Shop Etele (Budapest, Hadak útja 1. Etele Plaza)

GoodSpirit Shop Óbuda internetes árakon lehet vásárolni (cím)

GoodSpirit Shop Árkád (Budapest, Örs Vezér Tere 25/a, - 1. em.)

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

GoodSpirit Bárunkban pedig több száz italt és különleges koktélokat lehet kóstolni.

Külön kérésre és előzetes egyeztetés alapján szívesen szervezünk helyszíni értékesítéssel egybekötött kóstolókat, whiskybemutatókat családi vagy céges rendezvényeken a közösen összeállított mintákból.

Céges ajándékok vagy nagyobb tétel esetén egyedi árakat és kondíciókat tudunk kínálni. A részletek érdekében kérjük, írj e-mailt (info@whiskynet.hu), vagy hívj minket telefonon (+36-20-515-1515).

Mivel 2008 ősze óta viszonteladókat is kiszolgálunk, így különböző boltok, italkereskedők vagy éttermek, bárok jelentkezését is szeretettel várjuk. Számukra is egyedi feltételeket tudunk kínálni az általuk rendelt mennyiségtől és kívánt kapcsolódó szolgáltatásoktól (házhoz szállítás, marketing anyagok, kóstolók, fizetési feltételek, stb.) függően.

 A WhiskyNet büszke arra, hogy a prémium párlatok hazai piacának meghatározó szereplője.

A WhiskyNet Kft egy szentendrei bejegyzésű cég. Mi magunk is itt élünk és szeretjük ezt a várost, szeretjük a hangulatát, a polgárait és turistáit. Szeretjük Szentendrét, ezért a magunk szerény módján támogatjuk a ’Szeresd Szentendrét Egyesület’ tevékenységét és céljait.

Ha idáig eljutottál, valóban eltökélt whiskyrajongó lehetsz te is. Válogass, böngéssz kedvedre és bízunk benne, hogy megtalálod nálunk a kedvenc italaidat, és talán még új ízeket is felfedezhetsz.

Jó szórakozást! 

A WhiskyNet csapata