Termékek Menü
0

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 500 3722
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Ön itt jár: > >

Blog

Elindítottuk WhiskyNet Blogunkat, amelynek célja, hogy még átfogóbb képet kapjatok prémium italainkról. A whiskyk mellett természetesen helyet kapnak más minőségi italok is, amelyek érdekes történeteiről, gyártásáról és fajtáiról kaptok időről időre színes ízelítőt.

2018-02-20 00:00:00
3 tuti tipp whiskyfogyasztóknak

Jég dupla whiskyvel? Szerinted jó ötlet? Íme, néhány tipp, ha igazi hozzáértő módjára szeretnéd inni a whiskyt!

2018-02-13 00:00:00
Így kóstoljunk whiskyt

A whisky kóstolása során alapvetően az ital négy jellemzőjét vizsgáljuk: szín, illat, íz és lecsengés, de persze az ital más jellemzőit is feltérképezhetjük. Alábbi írásunkból megtudhatod, hogyan kell profi módon whiskyt kóstolni.

2018-02-05 16:19:46
A whiskyérlelés fortélyai

A lepárlási folyamat „végterméke” a new spirit, amelyet még nem nevezhetünk whiskynek: ez egy körülbelül 68 százalék alkoholtartalmú színtelen folyadék. Idővel viszont ebből lesz a whisky, alább meg is tudhatod, hogyan.

2018-01-25 16:27:22
Így készül a malátawhisky

Most néhány lépésben megtudhatod, hogyan készül a malátawhisky, és hogyan kerül a füst a whiskybe.

2018-01-18 15:22:36
Mit rejt a whisky címkéje?

Jó tisztában lenni azzal, hogy a palackok címkéjén található számok és kifejezések mit is takarnak.

2018-01-17 15:37:39
Mi köze van Robert Burnsnek a whiskyhez?

A Robert Burns 1796-ban bekövetkezett halálát követően emelkedett Skócia nemzeti dalnokává, a whisky pedig az ország nemzeti italává. A skót költő rajongott a whiskyért, és kedvenc italát sok versében is megemlíti.

2018-01-12 11:15:32
Mi adja a whisky karakterét? A whisky jellemzőit az alapanyagoknak és az érlelés körülményeinek köszönheti.
Így van ez mindenhol, még Skóciában  is.
2018-01-03 13:52:34
A whiskyk palackozásának fortélyai Ha a lepárlómester késznek nyilvánítja a whiskyt, egy sor fontos döntést kell meghoznia palackozás előtt. De melyek is ezek?
2017-12-19 16:37:46
A hordók belső titkai

A hordónak óriási szerepe van a whisky végső aromavilágára, ízére, zamatára. Ezért is fontos, hogy milyen hordót használnak az érleléshez, finiseléshez, hiszen a whiskygyártás leghosszabb folyamata az érlelés, és egyáltalán nem mindegy, hogy a készülendő ital hosszú éveken át milyen fával érintkezik.

2017-12-18 00:00:00
Lepárlás, lepárlóüstök: Mit tudnak a formás nyakak?

A lepárlás voltaképpen a megerjedt cefre (wash) elpárologtatása, amelyet különböző típusú üstökben végezhetik. Sok múlik az üstökön a végső whisky ízvilágát illetően.