Blog | Gin

Nutellás ginkoktél? Igen, miért ne?

Édesszájú vagy? Ráadásul a gint is és a Nutellát is szereted? Akkor ezt az italt neked találták ki, ráadásul pofonegyszerűen, néhány perc alatt elkészítheted.

 

Egy csokis krémes állagú, extra vagány desszertcsoda
A csoki- és ginimádóknak ez a koktél felhívás „keringőre”. Ebben a koktélban tényleg minden benne van: kellemes borókás aromák a ginből, csábító mogyorós ízek a jól ismert Nutellának köszönhetően, és mindezt megkoronázza az ellenállhatatlan csokoládé. Kell ennél több? 
Ez a koktél nemcsak elképesztően finom, hanem kellőképpen inspiratív is, így ha partit vagy baráti összejövetelt tervezel, ezt a koktélt nyugodtan „bevetheted”.   Ráadásul néhány perc alatt pofonegyszerűen elkészíthető…. csak álljon készenlétben a turmixgép és a martinis pohár!

Nutellás ginkoktél



Összetevők:
40ml gin (legjobb a határozott citrusos, borókás karakterű)
1 evőkanál Nutella
50 ml tej 
jégkocka
csokoládéreszelék a díszítéshez


Elkészítés:
Kezd a koktélkészítést a martinis pohár édes „peremezésével”: mártsd a poharat egy lapostányérba helyezett Nutella-krémbe. Extra csokiimádók a pohár szélét még megszórhatják apró csokoládéreszelékkel.

Ezt követően tedd az összes hozzávalót (kivéve a jeget) egy turmixgépbe, és turmixold sima, krémes állagúra. Összeturmixolás után öntsd a turmixot egy koktél-shakerbe (vagy zárható befőttesüvegbe), tegyél hozzá ízlés szerint három-négy jégkockát és rázd össze, majd szervírozd az előre elkészített martinis pohárba. Díszítheted még extra csokoládéreszelékkel.
Egészségetekre!


Ginjavaslataink a koktélhoz:


Citadelle ginek

Nikka gin (0,7L / 47%)

Edinburgh Dry gin (0,7L / 43%) 

Nginious! Blended gin (0,5L / 45%)
 

 

A WhiskyNet teljes ginkínálatát itt éred el!