Leírás és Paraméterek
Illat | Egyedi citrus-vezérelt aroma. Komplex citromhéjas jegyek, ízletes mentolos, fekete borsos hatások. |
Íz | Egészen egyedi ízhatás. Citrus bomba, a savanykás ízek valódi gazdagsága. Citrom, narancs először, majd a keserű vonalon előtör a citromhéj, a shiso levél, a mandarin és a grapefruit. Büszke, ropogós fehér és fekete bors, valamint üröm. |
Lecsengés | Egészen hosszú, keserű, szinte mint a komló, szinte mint egy IPA… |
Gyártó | MIYAGIKYO |
Palackozó | NIKKA |
Brand | Nikka |
Italkategória | Gin |
Régió | Japán |
Jelleg | Citrusos |
Stílus Tipus | Dry Gin |
Ürtartalom | 0,7 |
Alkoholtartalom | 47 |
Jelenlegi akcióink | 2025 Augusztusi akció 08.01-31 |
Bolti ár | 16989.9965Forint |
A Nikka Coffey-sorozata 100%-ban oszlopüstön desztillált párlatokból készül. Az Aeneas Coffey által szabadalmaztatott lepárlóüst (lepárlótorony) sokkal tisztább, lágyabb, selymesebb párlatot eredményez. A Miyagikyo lepárlóban szolgálatot teljesítő, 2 oszlopos üstöt még 1963-ban hozták Skóciából. Ez a régi stílusú oszlopüst egyedi, karakteresebb szeszt ad, mint modernebb, sok lepárlóoszloppal rendelkező társai, és működtetése is külön szakértelmet kíván.
A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé a piacon. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű.
Vélemények
Ha a Fever Tree Indian toniccal kevert gin tonicot még két szelet limmal bolobndítom, akkor viszont jár az 5 pont. Illetve ha yuzu tonicot használunk (akár East Imperial, akár bliss), szintén érdemes még lime szeleteket belerakni, meghálálja az ital.
Magában érdems kortyolgatni vagy ha gin tonicot csinál valaki belőle, akkor tényleg yuzu tonicot használjon mert azzal szépen harmonizál. Ellentétben a J.Gasco 13,5-ös vagy a Fever Tree indian tonicjait teljesen feleslegesnek éreztem, édesnek hatottak a tonicok, miközben ezek alacsony cukor tartalmuak, mindkettő 3g körüli cukrot tartalmaz. Amire még kiváncsi vagyok, hogy az East Imperial Burma toncijával, hogyan működik együtt. Negroniba nem ajánlom. Érdemes egy próbát tenni, egyébkét azzal is, hogy a gin tonciba még lime szelete(ke)t rakunk.
Összességében, aki szereti a jó gineket, annak egy must have és nem nice to have, ugyanis tényleg teljesen egyedi és megéri kipróbálni, de 5 csillagot nem tudok rá adni.