A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Waterford Sheestown 1.2 (0,7L / 50%)

25 190 Ft

Waterford Sheestown 1.2 (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: 3 db
Vajon a whisky esetében is érvényesül a termőterület? Ezt kutatja a Waterford Distillery.
Tovább olvasom

Waterford Sheestown 1.2 (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: 3 db

Webshop bruttó ár

25 190 Ft (64,54 EUR)
35 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
26 690 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Malátás, mézes. Gyümölcsös sütemény, körte, sherrys pohárkrém, tészta, szalma, narancshéj, földes jegyek is megjelennek.
Íz
Fűszerek és szegfűszeg, vérnarancs, méhviasz, árpacukor és gyömbér.
Lecsengés
Hosszantartó, gyengéd fűszerek, citrusok.
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Limitált
IGEN
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Malátás, mézes. Gyümölcsös sütemény, körte, sherrys pohárkrém, tészta, szalma, narancshéj, földes jegyek is megjelennek.
Íz
Fűszerek és szegfűszeg, vérnarancs, méhviasz, árpacukor és gyömbér.
Lecsengés
Hosszantartó, gyengéd fűszerek, citrusok.
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Limitált
IGEN
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország

Leírás

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Waterford Distillery már több, mint 100 gazdával áll kapcsolatban, akiknek árpatermését külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák. Minden egyes széria egy külön farm termése. A whisky neve már eleve jelzi, hogy melyik farmról származik, azonban minden palack hátulján található egy kód: ez a téireoir kód. Ezt megadva a Waterford weboldalán részletes információkat kaphatunk az adott batchről: a farm helye, talaja, az árpa fajtája, a betakarítás és a lepárlás ideje, az élesztő, a hordós érlelés, a farm hangjai…ezt mind megtudhatjuk.

A bornál már megszokhattuk, hogy a karakter egyik legfontosabb eleme a termőhely (terroir) és a fajta. De vajon a párlatok esetében is értelmezhető-e ez a két jellemző? Más lesz-e az ugyanott lepárolt whisky, aminek különböző farmokról, különböző talajtípusokról származó különböző fajta árpa az alapanyaga?

A Waterford Distillery ennek a kiderítését tűzte ki célul. Mark Reynier, aki annak idején a Bruichladdich-kal már elindult ezen az úton, most újra kompromisszummentesen kutathatja, hogy vajon az árpa-e a meghatározó?

A Waterford Distillery már több, mint 100 gazdával áll kapcsolatban, akiknek árpatermését külön-külön, farmonként dolgozzák fel, párolják le és palackozzák. Minden egyes széria egy külön farm termése. A whisky neve már eleve jelzi, hogy melyik farmról származik, azonban minden palack hátulján található egy kód: ez a téireoir kód. Ezt megadva a Waterford weboldalán részletes információkat kaphatunk az adott batchről: a farm helye, talaja, az árpa fajtája, a betakarítás és a lepárlás ideje, az élesztő, a hordós érlelés, a farm hangjai…ezt mind megtudhatjuk.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.