A klasszikus - és kínálatunkban is kapható - Bathtub gin édesebb variánsa az Old Tom, amely kiváló alapanyag lehet Martinez és Tom Collins koktélokba is.
Más ginektől eltérően ennél a ginnél nem párolják össze az alapszeszt és a növényeket, hanem az ízesítőket hidegen keverik bele az alkoholba (ún. Cold Compound Gin). A Bathtub ginek tulajdonképpen az amerikai szesztilalom alatt nyertek önálló formát, hisz ekkor sokan otthon készítettek gint, sokszor rossz minőségű szeszből, a fürdőkádban összekeverve az ízesítőkkel. Mindenesetre az Ableforth'sBathtub Gin távolról sem hasonlít ezekre az alkoholokra, hisz a legjobb ginek között emlegetik. Tudomásunk szerint ez az egyetlen ún. Cold Compound Gin, amely jelenleg elérhető a piacon.
A nagyon magas minőségű kisüsti párlatba borókát, narancshéjat, koriandert, fahéjat, szegfűszeget, kardamomot tesznek. Az összeérlelés ideje alatt folyamatosan ellenőrzik a keverék minőségét, végül pedig egészen kis adagokban palackozzák. A végeredmény egy rendkívüli gin, amelyet a növények halványan megszíneznek, büszke karaktere pedig utat enged a parfümös jegyeknek. Amatőr és profi koktélkeverőknek is tetszeni fog.
Barna papír, zsineg, viasz - mintha csak valami régi gyógyszeres üvegcse akadna a kezünkbe. Szokatlan, de egészen lenyűgöző gin.
A klasszikus - és kínálatunkban is kapható - Bathtub gin édesebb variánsa az Old Tom, amely kiváló alapanyag lehet Martinez és Tom Collins koktélokba is.
Más ginektől eltérően ennél a ginnél nem párolják össze az alapszeszt és a növényeket, hanem az ízesítőket hidegen keverik bele az alkoholba (ún. Cold Compound Gin). A Bathtub ginek tulajdonképpen az amerikai szesztilalom alatt nyertek önálló formát, hisz ekkor sokan otthon készítettek gint, sokszor rossz minőségű szeszből, a fürdőkádban összekeverve az ízesítőkkel. Mindenesetre az Ableforth'sBathtub Gin távolról sem hasonlít ezekre az alkoholokra, hisz a legjobb ginek között emlegetik. Tudomásunk szerint ez az egyetlen ún. Cold Compound Gin, amely jelenleg elérhető a piacon.
A nagyon magas minőségű kisüsti párlatba borókát, narancshéjat, koriandert, fahéjat, szegfűszeget, kardamomot tesznek. Az összeérlelés ideje alatt folyamatosan ellenőrzik a keverék minőségét, végül pedig egészen kis adagokban palackozzák. A végeredmény egy rendkívüli gin, amelyet a növények halványan megszíneznek, büszke karaktere pedig utat enged a parfümös jegyeknek. Amatőr és profi koktélkeverőknek is tetszeni fog.
Barna papír, zsineg, viasz - mintha csak valami régi gyógyszeres üvegcse akadna a kezünkbe. Szokatlan, de egészen lenyűgöző gin.