A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Gróf Degenfeld Furmint 2016 Methode Traditional száraz fehér pezsgő (0,75l, 12%)

4 990 Ft

Gróf Degenfeld Furmint 2016 Methode Traditional száraz fehér pezsgő (0,75l, 12%)

RAKTÁRON: 2 db
A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn.
Tovább olvasom

Gróf Degenfeld Furmint 2016 Methode Traditional száraz fehér pezsgő (0,75l, 12%)

RAKTÁRON: 2 db

Webshop bruttó ár

4 990 Ft (12,85 EUR)
6 654 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
5 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
12 %
Palackozó
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Gyártó
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Brand
Gróf Degenfeld
Italkategória
Pezsgő
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Száraz
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
12 %
Palackozó
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Gyártó
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Brand
Gróf Degenfeld
Italkategória
Pezsgő
Régió
Magyarország
Szín
Fehér
Jelleg
Száraz

Leírás

A német-magyar származású Degenfeld grófi családnak évszázados hagyományai vannak Tokaj-Hegyalján a szőlőtermesztésben és borkészítésben. A család leszármazottjai 1994-ben határozták el, hogy újjáélesztik a szőlőbirtokot. 1996 óta a legjobb dűlők szőlőtermésén indult útjára a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet. A tulajdonosok ma már 100 hektáros birtokrésszel rendelkeznek, melyből 35 hektár az aktív termőterület.

A tarcali Terézia domb és Mézesmál dűlő, a Mád és Mezőzombor határában elterülő szőlőültetvények egész Tokaj-Hegyalja legjobb, elsőosztályú területei közé tartoznak. Az ezen dűlők szőlőterméséből származó borokban tökéletesen ötvöződik a kézművesség a legmodernebb technológiák lehetőségeivel. A pincészet 5 és 6 puttonyos aszúi, aszúeszenciája és Andante (Furmint botrytised) bora már számos tekintélyes nemzetközi elismerésben részesült. Tokaj-Hegyalján a Szőlőbirtok borászainak volt úttörő szerepe abban is, hogy elsőként sikerült elkészíteni – a ma már aranyéremmel díjazott – fél-száraz Muscat Blanc-t. A pincészet további borai: száraz Furmint, száraz Hárslevelű, valamint két dűlőszelektált fajta bor a Zomborka Furmint, a Terézia Hárslevelű és a tradicionális édes Szamorodni. A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok a tarcali Terézia dűlőben elsőként kezdte meg a teljes ökológiai gazdálkodást, amely ma már a teljes aktív - összesen 35 hektár – területre kiterjed.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok szőlőterületei három település határában négy dűlőben helyezkednek el, amelynek mindegyike Tokaj-hegyalja legjobb területei közé tartozik. Tarcal: Terézia és Mézes-mály dűlők, Mezőzombor: Galambos dűlő, Mád: Kakasok dűlő. A szőlőterületek koncentrációja során nem az ültetvények állapota volt az elsődleges szempont, hanem a terület potenciálja. A három területen három különböző talajtípus található, ami rendkívüli módon kitágítja a borászat szakmai lehetőségeit. 30 hektár tartozik a birtokhoz a mádi Kakasokban, mely jelenleg pihentetés alatt van, illetve 13 hektár a tarcali Mézes-mályban, de ez utóbbit jelenleg nem a szőlőbirtok műveli és termését sem dolgozza fel. Ültetvények:Az alacsony kordonon művelt új ültetvények térállása 1,8 x 0,8 méter Galambosban és 2,0 x 0,8 méter a Terézián szintén alacsony kordon.

A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn. Illatában a Furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző apró buborékok öntik el a szájunkat, s közben a zamatos, roppanós zöldalma friss, vibráló ízét érezhetjük.

A német-magyar származású Degenfeld grófi családnak évszázados hagyományai vannak Tokaj-Hegyalján a szőlőtermesztésben és borkészítésben. A család leszármazottjai 1994-ben határozták el, hogy újjáélesztik a szőlőbirtokot. 1996 óta a legjobb dűlők szőlőtermésén indult útjára a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet. A tulajdonosok ma már 100 hektáros birtokrésszel rendelkeznek, melyből 35 hektár az aktív termőterület.

A tarcali Terézia domb és Mézesmál dűlő, a Mád és Mezőzombor határában elterülő szőlőültetvények egész Tokaj-Hegyalja legjobb, elsőosztályú területei közé tartoznak. Az ezen dűlők szőlőterméséből származó borokban tökéletesen ötvöződik a kézművesség a legmodernebb technológiák lehetőségeivel. A pincészet 5 és 6 puttonyos aszúi, aszúeszenciája és Andante (Furmint botrytised) bora már számos tekintélyes nemzetközi elismerésben részesült. Tokaj-Hegyalján a Szőlőbirtok borászainak volt úttörő szerepe abban is, hogy elsőként sikerült elkészíteni – a ma már aranyéremmel díjazott – fél-száraz Muscat Blanc-t. A pincészet további borai: száraz Furmint, száraz Hárslevelű, valamint két dűlőszelektált fajta bor a Zomborka Furmint, a Terézia Hárslevelű és a tradicionális édes Szamorodni. A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok a tarcali Terézia dűlőben elsőként kezdte meg a teljes ökológiai gazdálkodást, amely ma már a teljes aktív - összesen 35 hektár – területre kiterjed.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok szőlőterületei három település határában négy dűlőben helyezkednek el, amelynek mindegyike Tokaj-hegyalja legjobb területei közé tartozik. Tarcal: Terézia és Mézes-mály dűlők, Mezőzombor: Galambos dűlő, Mád: Kakasok dűlő. A szőlőterületek koncentrációja során nem az ültetvények állapota volt az elsődleges szempont, hanem a terület potenciálja. A három területen három különböző talajtípus található, ami rendkívüli módon kitágítja a borászat szakmai lehetőségeit. 30 hektár tartozik a birtokhoz a mádi Kakasokban, mely jelenleg pihentetés alatt van, illetve 13 hektár a tarcali Mézes-mályban, de ez utóbbit jelenleg nem a szőlőbirtok műveli és termését sem dolgozza fel. Ültetvények:Az alacsony kordonon művelt új ültetvények térállása 1,8 x 0,8 méter Galambosban és 2,0 x 0,8 méter a Terézián szintén alacsony kordon.

A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn. Illatában a Furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző apró buborékok öntik el a szájunkat, s közben a zamatos, roppanós zöldalma friss, vibráló ízét érezhetjük.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.