Cotswolds Single Malt Whisky (0,7 l, 46%)

RAKTÁRON
15 990 Ft

Cotswolds Single Malt Whisky (0,7 l, 46%)

2 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Teljes mértékben hagyományos eljárásokkal készülő single malt whisky Angliából (tehát nem Skóciából)! És ez az első whisky, amelyet a Cotswolds lepárlóban desztilláltak.
Tovább olvasom

Cotswolds Single Malt Whisky (0,7 l, 46%)

2 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

15 990 Ft
22 843 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
16 990 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Lepárlás éve
2014  
Érlelési idő
3 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
COTSWOLDS
Palackozás éve
2017
Hordótípus
Bourbon, vörösboros
Illat
Méz, butterscotch (gazdag tejkaramella), könnyed őszi- és kajszibarackkal, valamint marcipános jegyekkel.
Íz
Tanninokban gazdag malt whisky, kellemesen olajos. Barnacukor, friss fűszerek, karamellizált sevillai narancslekvár.
Lecsengés
Hosszú, gyantás minőség, sötét és piros gyümölcsök, nyomokban melasz.
Gyártó
COTSWOLDS
Brand
Costwolds
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Anglia
Díjnyertes
Igen
Lepárlás éve
2014  
Érlelési idő
3 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
COTSWOLDS
Palackozás éve
2017
Hordótípus
Bourbon, vörösboros
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
COTSWOLDS
Brand
Costwolds
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Anglia
Díjnyertes
Igen

Leírás

Amíg Skóciában lépten-nyomon whiskylepárlókba botlunk, addig a sziget déli felén, Angliában elvétve találkozhatunk (a ginlepárlókon túl) hasonló főzdékkel. A ritka üzemek között a 2014 óta működő Cotswolds lepárló az egyik, amely az azonos nevű, gyönyörű városkában található.

A whiskyhez kizárólag helyi árpát használnak, amelyet hagyományos módon malátáznak (kézzel forgatják a beáztatott, csíráztatott árpát). Az árpamalátát tőzeg nélkül szárítják, így a végső ital füstmentes, kerek, gyümölcsösen gazdag, könnyen iható lesz. A lepárló felépítésében és elindításában olyan ismert szakemberek segítettek, mint Harry Cockburn (a Bowmore korábbi igazgatója) és Dr. Jim Swan, akit az "Einstein of whisky" névvel is szoktak illetni, mert annyi mindent tud a lepárlásról és érlelésről.

A lepárlóberendezések (Mary & Janis) a híres Forsyths rézmegmunkáló üzemében készültek Skóciában. Ennek a whiskynek az érlelése ex-bourbon- illetve használt vörösboros hordókban történik.

Amíg Skóciában lépten-nyomon whiskylepárlókba botlunk, addig a sziget déli felén, Angliában elvétve találkozhatunk (a ginlepárlókon túl) hasonló főzdékkel. A ritka üzemek között a 2014 óta működő Cotswolds lepárló az egyik, amely az azonos nevű, gyönyörű városkában található.

A whiskyhez kizárólag helyi árpát használnak, amelyet hagyományos módon malátáznak (kézzel forgatják a beáztatott, csíráztatott árpát). Az árpamalátát tőzeg nélkül szárítják, így a végső ital füstmentes, kerek, gyümölcsösen gazdag, könnyen iható lesz. A lepárló felépítésében és elindításában olyan ismert szakemberek segítettek, mint Harry Cockburn (a Bowmore korábbi igazgatója) és Dr. Jim Swan, akit az "Einstein of whisky" névvel is szoktak illetni, mert annyi mindent tud a lepárlásról és érlelésről.

A lepárlóberendezések (Mary & Janis) a híres Forsyths rézmegmunkáló üzemében készültek Skóciában. Ennek a whiskynek az érlelése ex-bourbon- illetve használt vörösboros hordókban történik.

Mutass többet
5
2 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2018. 03. 07.
Igazi meglepi. Kellemesen simogató. Ár/érték viszonylatban nagyon jó. Méz és vanília köszön vissza.
Nagy Sándor János
2018. 03. 22.
Csodás, illatos, zamatos, fűszeres. Bizonyíték arra, hogy nem kell túlértékelni az érlelési időt.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.