Blog | alkoholmentes

5+1 üdítő, ami nem hiányozhat a hűtőszekrényedből

Tegyük szívünkre a kezüket, kinek ne esne jól esténként vagy hétvégén lazításként egy-egy jól behűtött, ízletes üdítő. A WhiskyNet most olyan 5+1 üdítőt ajánl, amelyek nemcsak finomak és sokoldalúak, hanem egészségesek is.

A prémium italok „kistestvérei” a minőségi üdítők. Változatos párlataink mellett ma már számos alkoholmentes ital is megtalálható egyre bővülő portfóliónkban. Ezen italok mindegyike kiváló minőségű, amelyek önmagukban is nagy élvezeti értéket jelentenek, de koktélokba, longdrinkekbe öntve kiemelik azok értékeit.

1.
J.Gasco tonikcsalád - Bemutatkozik a Kakas-ember?

Giuseppe Gasco 1903-ban látta meg a napvilágot Gallipoliban, Antonio Gasco kilencedik gyermekeként. A családnak jó élete volt, édesapja megbecsült gyógyszerészként dolgozott, akitől Giuseppe sokat tanult inasként.
Ám a család az I. világháború végére elveszítette a családfőt, és vagyonuk jelentős részét is. Ezért emigráltak Chicagóba, Giuseppe nagybátyjához, Vitohoz.
Amerikában már Joseph név alatt dolgozott nagybátyjának, és a szesztilalom évei sok lehetőséget tartogattak az ifjú, eszes olasz fiatal számára. Tehetségesen épített kapcsolatokat politikusokkal, a rendőrséggel és a legnevesebb családokkal épp úgy, mint az ismert gengszterekkel.
Üzletember lévén mindig kereste az új lehetőségeket, ezért - a kapható szeszek gyenge minősége miatt - kifejlesztette tonikjainak, üdítőinek egész sorozatát. Ehhez persze nagy segítségére voltak az apja mellett – gyógyszerészinasként – eltöltött évei. A cél az volt, hogy ihatóvá, sőt kellemesé tegye a rettenetes ízű párlatokat még a hölgyek számára is. Ötlete olyan sikeressé vált, hogy Amerika-szerte népszerűek lettek italai, ő pedig valódi jelenséggé vált: Ő lett a jóképű, jól öltözött üzletember, akit mindig neves alakok és csinos nők vesznek körül. Ekkor már csak úgy emlegetik, hogy "l'Uomo Gallo" (a Kakas-Ember), ami az olasz "l'Uomo di Gallipoli" kifejezésből rövidült (az ember Gallipoliból).
 

2.
Seventeen 1724 Tonic Water – 1724 m. tengerszint feletti magasság – Peru, Andok
Az 1724 tonik egy magas minőségű ital, amely arról a tengerszint feletti magasságról kapta a nevét, ahonnan a kézzel szedett kinin származik. Meglehetősen ritka egy tonik és más termék esetében is, hogy ilyen pontosan meghatározzák a felhasznált növény származási helyét. Ez a hely 1724 méter magasan a perui Andokban, az Inka Ösvényen található. A kiváló minőségű kinin mellett forrásvizet és egyéb ízesítőket használnak fel az 1724 tonik készítésekor.
A legtöbb toniktól eltérő, egyedi ízzel rendelkezik, kevésbé keserű, igen kellemes, enyhén mandarinra emlékeztető aromákkal. Lágyan szénsavas (kisméretű buborékokkal), hasonlóan a legjobb Champagne-okhoz. A tisztaságot eszünkbe juttató üvegben kapható. Önmagában, és természetesen koktélokhoz is kiválóan alkalmas. Többféle ízesítésben is elérhető.
 

3.
Belvoir termékcsalád – Gyümölcsöskert a poharadban!

Kezdetben nem volt más, mint egy átlagos gyümölcsös Angliában, míg Mary Manners, a tulajdonos felesége elkezdett konyhájában finomabbnál finomabb szörpöket főzni a gazdag termésből. A Belvoir Fruit Farms azóta folytatja ezt az áldásos tevékenységet a legfrissebb gyümölcsökből, a Belvoir-völgyéből származó forrásvíz felhasználásával.
Prémium minőségű szörp természetes összetevőkből, a frissen facsart citrus, a fűszeres gyömbér és a valódi méz melengető ízharmóniájával. A Belvoir termékei páratlanok. Saját farmajaikon nagy szakértelem és kellő odafigyelés övezte termelés folyik, és a kreatív, változatos ízpárosításnak hála az eredmény mindig üdítően ellenállhatatlan és ellenállhatatlanul.
 

4.
Bertrams Smoothie üdítőcsalád – A természetesség erejével
Az 1952-ben alapított német cég hamar nevet szerzett magának az akkor úttörőnek számító gyümölcs- és zöldségitalok gyártása terén. Sikerük titka: prémium italaik nem tartalmaznak mesterséges tartósítószereket, ízfokozókat, hozzáadott cukrot és egyéb adalékanyagokat. Gazdag gyümölcslevek változatos ízvilágban.


5.
Basil Seed üdítőitalcsalád – a könnyed emésztésért
A vegyesgyümölcsös ízesítésű amerikai ital különlegessége, amint a neve is sugallja, hogy bazsalikommagot is tartalmaz, mely jó hatással van az emésztésre. Az italban található magok a thai bazsalikom növényből származnak. Méretükben hasonlóak a chiamagvakhoz, és nedves állapotban is zselatinossá válnak - bár továbbra is megőrzik ropogós belső tereiket. Az indiai kultúrában "sabja" néven is ismert, a magok enyhe virágaromával bírnak, és ezeket általában italok sűrítőjeként használják. A bazsalikomot és magjait évszázadok óta használják a kínai és az ajurvédikus orvoslás gyakorlatában béltisztító hatása miatt, pl. emésztéssegítőként, vagy gyomorfertőzés esetén.
 

5+1
Giffard koktélszirupok – Nem csak bártendereknek!
A Giffard egy nagy múltú francia cég, amely 1885 óta likőrök, szirupok, szószok gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A termékek tartósítószerek nélkül készülnek és kiválóak koktélok ízesítésére.  A változatos ízspektrum bőségesen enged kísérletezni az italokkal. Melyik lehet a kedvenced? A sárgadinnyés, a mangós, netalán a kókuszos, bodzavirágos, zöldalmás? Próbáld ki őket és találd meg a kedvenc ízedet!

Kínálatunkban természetesen elérhető a közkedvelt és népszerű üdítők széles spektruma is.

Nézz szét tonik-, üdítő-, forrásvízkínálatunk között!