Blog

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR 2021. – Az Ünnepek szépségéért!

Idén is elindítjuk hagyományos Adventi naptárunkat, amelyben olyan italkategóriák palackozásait válogattuk össze gondos odafigyeléssel, amelyeket jó szívvel ajánlunk akár ajándékba, akár az ünnepi terítékhez, vagy éppen egy tartalmas családi, baráti beszé

Immár több évre visszanyúló hagyomány, hogy december elsejétől december 24-ig, szentestéig minden nap meglepünk benneteket egy-egy kiváló párlattal, ami jól illik az ünnepek hangulatához. Némelyiket akár kedvezményes áron is megvásárolhatjátok, így érdemes minden nap megnézni, mi is kerül be Adventi naptárunk aznapi ajánlatába. Mindenkinek szép adventi időszakot kívánunk.

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR 2021. – Az Ünnepek szépségéért!

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 01.

Fercullen 18 éves Single Malt (0,7l, 43%)

A Dublinhoz közeli Powerscourt birtok a hazája annak az ír whikskey-családnak, amely Fercullen névre hallgat, és igen változatos alapsorral büszkélkedhet. A Fercullen 18 éves tagja kizárólag malátapárlatokat tartalmaz, friss bourbonhordókban érlelve. „A tölgy- és a bourbonhordóból származó karakterek jól kiegészítik egymást, hogy egy tökéletes whiskey-t szállítsanak a különleges pillanatok megünneplésére. ”- így jellemzi Noel Sweeney, lepárlómester ezt a nagyszerű italt. Az ünnepek egyik éke lehet.

Még több Fercullen
 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 02.

Scallywag The Winter Edition Cask Strength 2021 (0,7l, 53,1%)

Adventi Naptárunkban ma egy Fox Terriert üdvözölhetünk, és nem akármilyen formában. A Douglas Laing kedves kis mihasznája "scallywag" egy Mikulás sapkát kapott ajándékba. De a 4200 palackos kiadás nem csak ettől különleges, hanem attól is, hogy sherryhordós érlelésű: a speyside-i whiskyket magába foglaló Scallywag 2021-es téli, limitált kiadása, ugyanis Oloroso és Pedro Ximenez sherryhordókban érlelődött. Aromavilágában erőteljesen megmutatkozik a sötétbogyós gyümölcsös hatás, a kakaós, valamint a téli fűszeres zamat. Teszi mindezt természetes hordóerősségen.

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 03.

Big Peat Karácsonyi kiadás 2021 díszdobozban (0,7l, 52,8%)  

Immáron 11. alkalommal került palackozásra a Douglas Laing független palackozó legnépszerűbb whiskyjének karácsonyi különkiadása. Nagyszerű füstös single malt whiskykből van kikeverve úgy, hogy legjobb formájában tudja átadni nekünk azt a bizonyos Islay szigeti érzést: hamu, füst, óceánpart - indul az 52,8 fokos buli! Limitált kiadás, kizárólag csak a 2021-es téli szezonban elérhető. Whiskyfogyasztóknak elsőrangú ajándék mikulásra, karácsonyra, téli szülinapra, vagy csak hosszú téli estékre.
 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 04.

Rum Hampden 2016 LROK The Younger (0,7l, 47%) – egy szuper-prémium rum Jamaicáról

A jamaicai Hampden legújabb rumkiadása, amely 2021 őszén debütált a WhiskyNet kínálatában. A Hampden Estate lepárlójában változatos karakterű rumok készülnek. Az LROK betűjelű párlat a Hampden egyik legismertebb, közepes észtertartalmú párlatára utal - a lepárlóban különböző betűkombinációkkal jelölik a különböző észtertartalmú lepárlásokat. Ez a rum 5 évet érlelődött trópusi klimatikus viszonyok között Jamaicában. Jól harmonizál benne a trópusi klímán történt érlelésnek köszönhető karakteres aroma és a fiatal rumokra jellemző frissesség. Egy szuper-prémium rum az ünnepi asztalra.

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 05.

Buffalo Trace WhiskyNet Single Barrel (0,7l, 40%)

Adventi naptárunk mai napjára egy igen jeles palackozás jutott: a WhiskyNet történetének első saját single barrel bourbon palackozásai közül az egyik, mégpedig a közkedvelt Buffalo Trace! A lepárló kizárólag a WhiskyNetnek palackozta ezt a single caskot, így méltó ital lehet az ünnepekre.

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 06.

Glenfarclas 15 éves (0,7 l, 46%)

Mikulás napját nem ünnepelhetnénk szebb palackozással, mint egy mély bordószínű sherryhordós érlelésű Glenfarclas palackozással. A Grants család hatodik generációja tartja kezében a sherryhordós érleléseiről és mélységes hagyománytiszteletéről ismertté vált lepárlót. Minden palack kétszeresen lepárolt italt rejt, amely egyénileg válogatott, használt oloroso sherryhordókban pihent. HEUREKA! Kiált fel Jim Murray 2008-as Whisky Bibliájában és egyben fantasztikus 95 ponttal jutalmazza ezt a 15 éves palackozást. "Menj és szerezz egyet!"- javasolja. És mi sem tudunk mást javasolni…

Még több Glenfarclas 


WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 07.

MAC-TALLA Strata 15 éves (0,7l, 46%)

A Morrison Scotch Whisky Distillers mögött álló Morrison család nem ismeretlen a whiskyszakmában és a whiskykedvelők körében sem. Valaha az ő tulajdonukban volt a Bowmore, így kötődésük elég erős Islay szigetéhez. Független palackozóként sem ritka, hogy Islay-maltot kóstolhatunk a kínálatukban. A 2020-ban megújult cég új (vagy megújított) brandeket is hoz a portfólióba: ilyen a Mac-Talla Islay Single Malt, ami a Morrison család Islay szigetéhez való kötődése előtt tiszteleg, illetve a sziget whiskyjének sokszínűségét, mélységét mutatja be. A Mac-Talla jelentése skót gaél nyelven "visszhang". A Strata kiadás a legidősebb a sorban. Neve, a Strata a latin stratum szó többesszáma, amely Islay-t körülölelő partokat alkotó sziklaképződményre utal. Nagyon szerethető füstös csoda.

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 08.

Benromach 15 éves NEW EDITION (0,7l, 43%)

A Gordon & MacPhail független palackozó által felvásárolt és újjávarázsolt Benromach 2020 őszétől megújult külsővel és változatlan beltartalommal érhetjük el alapsoruk termékeit. A lepárló alapgondolata, hogy a jó whisky készítéséhez négy dologra van csupán szükség: a "legfinomabbra" termesztett és saját specifikációik szerint malátázott árpára, a Romach-hegynél található Chapelton-forrás vizére, élesztőre és a lepárló szakembereire, akik az első háromból megalkotják a párlatot. Ez a 15 éves single malt az ünnepi asztal ékes dísze lehet.

Még több Benromach 

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 09.

Kilchoman 9 éves Port Finish Single Cask WhiskyNet Edition 2021 (0,7l, 54,4%)

9 éves erősen füstös ízvilágú Islay-malt, „ruby port quarter cask” hordóban utóérlelve, kizárólag a WhiskyNet számára palackozva. Aki vérbeli „füstös whisky-fan”, annak ez kötelező elem. Szemet gyönyörködtető dekantere az ünnepi asztal egyik meghatározó eleme lehet.

Még több Kilchoman

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 10.

Breath of the Isles 2007 14 éves Adelphi (0,7l, 59,1%)

Adventi naptárunk mai napjára egy limitált palackozás jutott: egyetlen, refill (azaz újratöltött) oloroso sherryhordóban érlelődött és mindössze 334 palack készült belőle. Illatában gyümölcs, mogyorós csoki, cseresznyelekvár, kóla, szárított őszibarack, de ízében szépen integrált füstösség, hangaméz, nedves fa, zamatos, ízes lecsengéssel. Elegáns megjelenése az ünnep hangulatát idézi.

Még több Adelphi

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 11.

Gin Canaima (0,7 l, 47%)

Gin és Amazónia - soha nem látott párosítás ebben a szegmensben. Egy fantasztikus ízkavalkád, egzotikus gyümölcsökkel egyenesen az esőerdőkből. Egy igazán különleges gin debütált a 2019-es Whisky Show alkalmával: a Canaima. Ez a venezuelai gin az érintetlen esőerdők gyermeke: a helyi törzsek közreműködésével válogatott, helyi gyümölcsök alkotják a gerincét és fő ízprofilját, több közülük egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevéssé ismert az európai piacon.. Mitől különleges a Canaima? Nehezen elérhető növények az összetevői, amelyeket a helyi törzsek segítségével gyűjtenek. Minden összetevőt külön-külön áztatnak majd párolnak le hagyományos lepárlóüstökben, 500 literes szériákban. A Canaima gin profitjának 10%-át a helyi közösségek támogatására fordítják civil szervezetek közreműködésével, így nagyon fontos célok támogatója is.

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 12.

Armagnac Castaréde XO (0,7 l, 40%)

Adventi Naptárunk sokszínűségét példázza ez a díjnyertes Armagnac Castaréde XO.

A világ legjobb armagnacjának választották a World Armagnac Awards megmérettetésen.

Több mint 175 év tapasztalat és munka, valamint e nemes ital iránti olthatatlan szenvedély van a Castaréde Armagnac minden egyes cseppjében. A Castaréde család már 6. generációja foglalkozik armagnackal. A Castaréde armagnacokat átlagosan kétszer annyi ideig érlelik, mint amit a törvényi előírás jelöl.
Illatában és ízében harmonikus édes-virágos, vaníliás aromák fedezhetők fel. Számos előkelő rendezvény és fogadás elmaradhatatlan kelléke. Igazán bearanyozhatja a Karácsonyt!

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 13.

BORKÍNÁLATUNK

Az ünnepek nélkülözhetetlen kelléke a bor. Egy jó bor nem hiányozhat az ünnepi asztalról sem, és egy tartalmas beszélgetésekhez is jó társ lehet. Egyre bővülő borkínálatunkban számos hazai és nemzetközi borászat kiváló palackozásait találod. Nézd át kínálatunkat, és válassz ízlésed szerint prémium borokat a karácsonyi ünnepekhez.

Borkínálatunkat itt éred el.

 

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 14.

Cognac Ferrand Selection Des Anges (0,7 l, 41,8%) Új Kiadás

Egészen idős konyakokból keverték ki ezt a szuper-prémium italt. Nm véletlen, hogy a chicagói Beverage Testing Institute 95 ponttal és aranyéremmel jutalmazta. A maga nemében azért is különös karakterrel bír ez a palackozás, mert a Grande Champagne Cognac régió egészen gyümölcsös, már-már egzotikus és virágos oldalát domborítja ki. Ízében a fűszeres hatások is tetten érhetők sáfrány, gyömbér, szerecsendió, szantálfa és méz formájában. Ajándékba vagy az ünnepek koronájaként is megállja a helyét.

Ferrand cognacok

 

 WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 15.


Rum Malecon 15 éves díszdobozban 2 pohárral (0,7l, 40%)

Adventi naptárunk mai napjára egy prémium-kategóriás rummal kedveskedünk, amely egyenesen Panamából érkezett. Most papír díszdobozban 2 pohárral kínáljuk.  Elegáns, kiegyensúlyozott, lágyan gyümölcsös. A melaszalapú rumoknál megszokott karamellás ízek itt is jelen vannak, tölgyfás, illetve dohányos jegyek kíséretében. Telitalálat lehet rumkedvelőknek.

Még több Malecon

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 16.

Arran Rare Batch 15 éves French Oak - Argonne (0,7l, 53,5%)

Új sorozatot kezdett az Arran 2021-ben, Rare Batch néven. Első két palackozásában az Arran számára különösen fontos jelentőséggel bíró francia tölgyhordókban érlelődő whiskyket használtak fel. Az Északnyugat-Franciaországból, az Argonne erdőkből származó tölgy igen ritka. Ehhez az Arran kiadáshoz olyan hordókat használtak fel, amelyben korábban egy Argonne régióban található helyi termelő bora érlelődött. Az Arran párlata 15 éves töltött el ezekben a hordókban. Ez, illetve az Arran Rare Batch 15 éves French Oak - Bordeaux (0,7l, 52,8%) is kiváló választás lehet az ünnepekre.

Még több Arran

 

 

 

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 17.

Eagle Rare WhiskyNet Single Barrel (0,7l, 45%)

Ezt az amerikai bourbont a WhiskyNet történetének első saját single barrel bourbon palackozásai között köszönhettük ez év őszén. Nagyon szerethető, behízelgő ital. Kizárólag a WhiskyNet számára palackozták. Az ünnepekre kiváló választás lehet, ráadásul magyar érdekeltséggel.

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 18.

Teeling Small Batch ajándékcsomag aranyszínű dobozban (0,7l, 46%)

A ír Teeling whiskey-márka zászlóshajója, most 2 poharas limitált, aranyszínű, fém ajándékcsomagban. Az egyik legszuperebb meglepetés lehet az ír whiskey-kedvelők számára.

Még több Teeling

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 19.

Gin Fords London Dry (0,7l, 45%)

Kilenc növényi alapanyag átgondolt keveréke ez a zseniális gin, amelyben a boróka és a koriandermag hagyományos párosát citrusfélék, virágok és fűszerek egészítik ki. A lepárlás előtt 15 órán át együtt áztatják ezeket, majd egyszerre párolják le. Aromás, friss és virágos ital, elegáns jázmin- és grapefruitjegyekkel, amely sokoldalú alapot teremt minden ginalapú koktélhoz és longdrinkhez. Az ünnepek elmaradhatatlan része lehet.

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 20.

Rum Plantation Gran Anejo (0,7 l, 42%)

Guatemala és Belize Közép-Amerika két szomszédos állama, ahol régóta készítenek rumot. A Gran Anejo-t ebből a két országból származó rumokból alkották meg. Oszlopüstös párlatok, főként melasz alapanyagból. A 2-3 évig érlelt rumokat Franciaországban további egy évig érlelik. Gazdag és jól kiegyensúlyozott rum, meghatározó portóis jegyekkel. Aki a rumokat szereti, annak „kötelező” tétel.

Még több Plantation rum

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 21.

Rum Diplomático Selección de Familia (0,7l, 43%)

Egy szuper-prémium rum! Mindegyik kiadása mennyei. A Selección de Familia névre hallgató, kb. 12 éves érlelésű párlatokból alkotott kiváló rum. Kisebb mennyiségben jelenik meg, mint az alapsorból ismert kiadások. Vanília, egzotikus gyümölcsök, fűszerek, fehérbors jellemzi az aromáit, tökéletes társa lehet egy hangulatos estének, a már megszokott Diplomatico minőségben. Hordós érlelését tekintve amerikai tölgy ex-bourbon és ex-sherryhordók. Ezzel a rummal bearanyozhatod a karácsonyt.

Még több Diplomático

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 22.

Loch Lomond 12 éves (0,7 l, 46%)

Skócia egyik legszebb tava, a Loch Lomond, az országba látogató turisták egyik kedvenc úti célja. A Lomond tó partján működik 1814 óta az azonos nevű lepárló. A Loch Lomond jelenleg más lepárlókat is sajátjának tudó Bulloch-család érdekeltségébe tartozik, és mára Skócia egyik legnagyobb kapacitású szeszfőzdéjévé nőtte ki magát.
A 12 éves alapkiadást háromféle hordós érlelésből házasítják: bourbonhordó, refill (újratöltött) hordó és újrakiégetett hordó, így fiatal kora ellenére is jól kiegyensúlyozott single maltról beszélünk. További különlegessége, hogy a hagyományos pot stillben és a Lomond stillben készült whiskyk házasítása.

Még több Loch Lomond

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 23.

Calvados Christian Drouin 17 éves Hine Angels (0,7l, 43%)

A Hine Angels egy csodálatos 17 éves Pays d'Auge calvados, amelyet 6 hónapig utóérleltek a Hine konyakház három ex-konyakos hordójában. Ezek a hordók virágos ízeket és selymes tanninokat hoztak a Drouin-calvadosok sajátos ízjegyei mellé.

A kiadást a tulajdonos pár évvel ezelőtti személyes látogatása ihlette a Hine birtokon, ahol nagy hatással volt rá a társalgóban tartott régi évjáratos kiadásokból tartott kóstoló. Az eljárás nem újszerű, a Drouin háznál mindig is volt tradíciója más konyakházak (vagy éppen whiskylepárlók) hordóit használni utóérlelésre. 1296 palackos limitált kiadás.

Még több calvados

 

WhiskyNet ADVENTI NAPTÁR – December 24.

MINDEN KEDVES VÁSÁRLÓNKNAK ÉS PARTNERÜNKNEK ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, SIKEREKBEN, SZERETETBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK!

 

Ünnepi nyitvatartásunk itt érhető el