Hírek

Whisky Hírek 28 - Benromach Lepárló

Whisky Hírek A WhiskyNet internetes hírlevele III. évfolyam 28. szám 2009 SZEPTEMBER A tartalomból: A Benromach lepárló Benromach - Gordon & McPhail AKCIÓ  Új ter

Kedves Whiskyrajongó Barátunk!

28. hírlevelünket egy ma még kevésbbé ismert lepárlónak, a Benromach-nak szenteltük ...


Régi-új whisky született

A Benromach, amely Speyside legkisebb mûködõ whisky lepárlója, az elmúlt másfél évtizedben komoly változásokon ment keresztül. Az 1898-as indulása óta hányatott sorsú kis üzemet a Gordon & MacPhail független palackozó társaság vette át 1993-ban.

A Benromach, amely Speyside legkisebb mûködõ whisky lepárlója, az elmúlt másfél évtizedben komoly változásokon ment keresztül. Az 1898-as indulása óta hányatott sorsú kis üzemet a Gordon & MacPhail független palackozó társaság vette át 1993-ban.

 

A változások a lepárló berendezéseinek teljes lecserélésével vették kezdetüket, ügyelve arra, hogy ezáltal a Benromach klasszikus karakterét újra visszanyerje: az új párlatok a tõzegen szárított árpa miatt a régi tõzegesebb, füstösebb speyside-i karaktert idézik.

A Gordon & MacPhail az apró lepárlót (amely mindössze kétfõs személyzete által rugalmasabb, mint más, nagyobb társai) az egyik leginnovatívabb üzemmé tette Skóciában. Új termékek egész sora jelent meg, mint például a lepárló alap whiskyje a Traditional, vagy az évjáratonként különbözõ füstösségû Peat Smoke, és az olyan whiskykülönlegesség, mint az Organic, amely az elsõ bio whiskynek tekinthetõ. Az Organic készítésének minden egyes fázisa szigorúan ellenõrzött – még a hordók is környezettudatosan gondozott erdõbõl származó fából készülnek.

 

Természetesen a különbözõ utóérlelt whiskyk is megtalálhatóak a lepárló választékában (Madeira, Lasanta, de korábban volt Tokaji hordós utóérlelés is), és végül meg kell említeni az Origins nevû különleges sorozat elsõ darabját, amely az alapanyagául szolgáló, Speyside szívében termõ Golden Promise nevû árpáról kapta nevét.

A Benromachnál az innováció mellé intenzív marketingtevékenység is párosul: cél a nemzetközi piacokon is ismertté és kedveltté tenni a lepárló párlatait. Mindezt jól jelzi, hogy például az új Benromach lepárlót Károly herceg nyitotta meg ünnepélyes keretek között 1998-ban, és hogy a cég olyan komoly marketing értékû eseményeken jelenik meg szponzorként mint a Cannes-i filmfesztivál vagy a Round the World Yacht verseny.

 

Úgy tûnik tehát igazi sikertörténet vette kezdetét a Benromach lepárlónál. Most már igazán csak az van hátra, hogy végre megízleljük a megújult lepárló sokat ígérõ nedûit, amire augusztustól minden lehetõségünk meg van a WhiskyNet-nél.


AKCIÓ! - Benromach - Gordon & McPhail

Hogy nagyobb kedvet csináljunk az új termékek kipróbálásához most egy különleges akciót indítunk, melynek keretében a Benromach és a Gordon and McPhail független palackozó 3-3 termékét nem csak 1.000,- forintos bevezetõ kedvezménnyel kínáljuk, de egy-egy minipalackot is adunk hozzá ajándékba!

A Benromach termékekhez
egy-egy Gordon and McPhail mini palack,

 míg a Gordon and McPhail termékeihez
egy-egy Benromach miniüveg jár!

Az akciós termékek listáját a képre kattintva érheted el!

  

Ritka és csábító lehetõség! Ne hagyd ki!


Új termékeink

Szeptemberben jelentõs számu új termékkel bõvítettük a kínálatunkat. Az újdonságok között a Benromach termékein kívül ritka whiskyk, minipalackok épp úgy megtalálhatók, mint számos különleges érlelt rum. Ime egy kis ízeltõ:

 

Ha még több új termékre vágysz, kattints ide

RUM Martinique 12 éves Anniversary Decanter (0,7L 43%)

 

RUM Santa Teresa 1796 - Ron Antiguo de Solera

 

Hendrix's GIN

 

Irishman Blended Whiskey

 

3 literes JACK DANIELS BLACK LABEL

 

Whisky and Jazz

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.