A Douglas Laing skót független palackozó Lowland régiót bemutató sorozata a The Epicurean márkanév alatt kerülnek palackba. Az alapkiadást variáló sorozat 2021 júniusában megjelenő mindkét darabja (a Ruby Port Edition mellett elérhető a Tawny Port Edition is) egyetlen hordónyi, portói boroshordóban utóérlelődött limitált kiadás.
Az alap Epicurean whiskyt (amely meg nem nevezett lowlandi lepárlókból készült blended malt) ez esetben az észak-portugál Douro-völgyből származó ruby port hordóban utóérlelik, majd 48%-os alkoholtartalommal palackozzák. A kiadás célja, hogy a nagy sikerű és egyre inkább elismert Epicurean whiskyt időről időre innoválják, és megmutassák a benne rejlő lehetőségeket az utóérlelések által.
A The Epicurean kiadások mindig egészen könnyed, virágos-füves ízvilágú, bármikor fogyasztható malátakeverékeket tartogatnak. Hangulatuk így írható le röviden: a 30-as évek Glasgow-jában (a Lowland whiskyrégió központjában) járunk, ahol az esti partyk ismert alakja egy elegáns úriember, aki a finom ételek-italokat tekintve igazi műértő hírében áll. A The Epicurean tehát az ő kedvelt itala, visszatérő választása, hisz kellőképpen kifinomult, simulékony karaktere tökéletes társ egy jó beszélgetéshez.
A Douglas Laing skót független palackozó Lowland régiót bemutató sorozata a The Epicurean márkanév alatt kerülnek palackba. Az alapkiadást variáló sorozat 2021 júniusában megjelenő mindkét darabja (a Ruby Port Edition mellett elérhető a Tawny Port Edition is) egyetlen hordónyi, portói boroshordóban utóérlelődött limitált kiadás.
Az alap Epicurean whiskyt (amely meg nem nevezett lowlandi lepárlókból készült blended malt) ez esetben az észak-portugál Douro-völgyből származó ruby port hordóban utóérlelik, majd 48%-os alkoholtartalommal palackozzák. A kiadás célja, hogy a nagy sikerű és egyre inkább elismert Epicurean whiskyt időről időre innoválják, és megmutassák a benne rejlő lehetőségeket az utóérlelések által.
A The Epicurean kiadások mindig egészen könnyed, virágos-füves ízvilágú, bármikor fogyasztható malátakeverékeket tartogatnak. Hangulatuk így írható le röviden: a 30-as évek Glasgow-jában (a Lowland whiskyrégió központjában) járunk, ahol az esti partyk ismert alakja egy elegáns úriember, aki a finom ételek-italokat tekintve igazi műértő hírében áll. A The Epicurean tehát az ő kedvelt itala, visszatérő választása, hisz kellőképpen kifinomult, simulékony karaktere tökéletes társ egy jó beszélgetéshez.