Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.
Bár a speyside-i lepárlók jellemzően nem készítenek tőzeges whiskyt, a Benriach évek óta ezt teszi és most bemutatja eddigi legfüstösebb kiadását, a Smoke Seasont. Ex-bourbon-, és szűz tölgyhordókat használnak az érleléshez, hogy krémes és fűszeres jegyekkel is gazdagodjon a Smoke Season ízvilága. Kisszériás kiadás lesz, hiszen tulajdonképpen azt az időszakot hivatott képviselni az év során, amikor a lepárlóban tőzegelt malátából készül a párlat. Intenzív, erősen füstös és külön plusz pont a magas alkoholfokért is.
A Benriach egy olyan lepárló, amelyet nagyon lehet szeretni. A nagy hírverést és marketinget félretéve készítik és adják ki jobbnál jobb maltjaikat az elmúlt években. A lepárlót a 2000-es években nyitotta újra egy független, szakmai befektetőkből álló csoport, amely aztán a Glendronach és a Glenglassaugh desztillálókat is - hasonlóan szimpatikus és eredményes munkával - felfrissítette. A XIX. század végén alapított lepárlót 2004-ben az egyik legjobb skót lepárlómester, Billy Walker vette kézbe, mely meghozta a régóta várt sikereket. Azóta a lepárló megállíthatatlanul ontja magából a jobbnál jobb nedűket, a korjelölés nélküli kiadásoktól kezdve, a különböző utóérleléseken át az egészen idős korú italokig. Azóta már Rachel Barrie a lepárlómester, aki újragondolja a régi kiadásokat és újakat is alkot. A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak különleges és csábító speyside-i maltjaikhoz.
Bár a speyside-i lepárlók jellemzően nem készítenek tőzeges whiskyt, a Benriach évek óta ezt teszi és most bemutatja eddigi legfüstösebb kiadását, a Smoke Seasont. Ex-bourbon-, és szűz tölgyhordókat használnak az érleléshez, hogy krémes és fűszeres jegyekkel is gazdagodjon a Smoke Season ízvilága. Kisszériás kiadás lesz, hiszen tulajdonképpen azt az időszakot hivatott képviselni az év során, amikor a lepárlóban tőzegelt malátából készül a párlat. Intenzív, erősen füstös és külön plusz pont a magas alkoholfokért is.
A Benriach egy olyan lepárló, amelyet nagyon lehet szeretni. A nagy hírverést és marketinget félretéve készítik és adják ki jobbnál jobb maltjaikat az elmúlt években. A lepárlót a 2000-es években nyitotta újra egy független, szakmai befektetőkből álló csoport, amely aztán a Glendronach és a Glenglassaugh desztillálókat is - hasonlóan szimpatikus és eredményes munkával - felfrissítette. A XIX. század végén alapított lepárlót 2004-ben az egyik legjobb skót lepárlómester, Billy Walker vette kézbe, mely meghozta a régóta várt sikereket. Azóta a lepárló megállíthatatlanul ontja magából a jobbnál jobb nedűket, a korjelölés nélküli kiadásoktól kezdve, a különböző utóérleléseken át az egészen idős korú italokig. Azóta már Rachel Barrie a lepárlómester, aki újragondolja a régi kiadásokat és újakat is alkot. A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak különleges és csábító speyside-i maltjaikhoz.