Ez az igazán pompás Haitin készült white rum két, a rumgyártás alapjait képező alapanyag tiszta, érleletlen keveréke. Az egyik a Cristalline nádszirup natív élesztőkkel természetes úton erjesztett párlata. A másik pedig az ún. „dunder”, ami a friss cukornádlé lepárlása során a lepárlóban megmaradó folyadék. Ezeket a gyártási mellékterméket összegyűjtötték, és szintén természetes élesztőket használva újraerjesztették. Ez egy igen nagy szakértelmet és odafigyelést igénylő folyamat, mivel bár a dunder számos olyan mellékterméket tartalmaz, amelyek segítenek a fermentációban (beleértve az elhalt élesztősejteket), a friss élesztőre gyakorolt hatása azonban bizonyos mutációt, pH-változást okozhat, ami tönkreteheti az új párlatot…
A Port Au Prince lepárló szakembereinek precizitását dicséri, hogy a végső italban az aroma- és ízpaletta figyelemreméltóan tiszta és jól kiegyensúlyozott lett, amely gyümölcsös- és virágos jegyekkel bír.
Ez az igazán pompás Haitin készült white rum két, a rumgyártás alapjait képező alapanyag tiszta, érleletlen keveréke. Az egyik a Cristalline nádszirup natív élesztőkkel természetes úton erjesztett párlata. A másik pedig az ún. „dunder”, ami a friss cukornádlé lepárlása során a lepárlóban megmaradó folyadék. Ezeket a gyártási mellékterméket összegyűjtötték, és szintén természetes élesztőket használva újraerjesztették. Ez egy igen nagy szakértelmet és odafigyelést igénylő folyamat, mivel bár a dunder számos olyan mellékterméket tartalmaz, amelyek segítenek a fermentációban (beleértve az elhalt élesztősejteket), a friss élesztőre gyakorolt hatása azonban bizonyos mutációt, pH-változást okozhat, ami tönkreteheti az új párlatot…
A Port Au Prince lepárló szakembereinek precizitását dicséri, hogy a végső italban az aroma- és ízpaletta figyelemreméltóan tiszta és jól kiegyensúlyozott lett, amely gyümölcsös- és virágos jegyekkel bír.