-10%
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Waterford Peated Fenniscourt (0,7L / 50%)

25 990 Ft
23 390 Ft

Waterford Peated Fenniscourt (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Waterford első tőzegelt kiadásainak egyike
Tovább olvasom
Közepesen füstös

Waterford Peated Fenniscourt (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

25 990 Ft
23 390 Ft (63,03 EUR)
Az utolsó 30 nap legalacsonyabb ára 25 990 Ft (+10.01%)
33 414 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
27 790 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország

Leírás

Skóciához hasonlóan Írországban is fontos energiahordozó volt a tőzeg az 1800-as évekig. Az illegális lepárlók is tőzegfüstön szárították árpájukat. A Waterford első, tőzegelt árpamalátából készült tételei a sorozatban már megismert single farm koncepcióra épülnek, azonban itt a hangsúly a tőzeg karakterén van.

Ír tőzeg, ír árpa, helyi termelő a kulcspont ezekben a kiadásokban. Az érlelés természetesen ugyanolyan hordókombinációban történik, mint a már bemutatott single farm kiadások esetén, azaz első töltésű amerikai bourbonhordó, szűz tolgyfahordó, prémium francia tölgyhordó és Vin Doux Naturel hordó szigorú aránya.

Termelő: Ger Byrne
Tőzeg forrása: Ballyteague, Kildare megye
Árpa forrása: Fenniscourt farm
PPM: 38ppm    

Míg a tőzegelési szintek (a ppm) hasonlóak a híres Islay whiskykhez, mint a Port Charlotte, az Ardbeg és több, mint a Bowmore vagy a Lagavulin, a rendkívüli eredmény határozottan különbözik ezektől, ahogyan az ír árpa intenzitása átragyog a delikát tőzegességen.

A kíváncsi tőzegfanatikusoknak (avagy peat freakeknek) teljesen új élményt kínál az összehasonlításhoz. Vagy talán csak egy régi, letűnt korszak ébredése? Vajon a terroir győzedelmeskedik a tőzeg felett?

Mi kóstoltuk...egy egészen új élmény született.

 

Skóciához hasonlóan Írországban is fontos energiahordozó volt a tőzeg az 1800-as évekig. Az illegális lepárlók is tőzegfüstön szárították árpájukat. A Waterford első, tőzegelt árpamalátából készült tételei a sorozatban már megismert single farm koncepcióra épülnek, azonban itt a hangsúly a tőzeg karakterén van.

Ír tőzeg, ír árpa, helyi termelő a kulcspont ezekben a kiadásokban. Az érlelés természetesen ugyanolyan hordókombinációban történik, mint a már bemutatott single farm kiadások esetén, azaz első töltésű amerikai bourbonhordó, szűz tolgyfahordó, prémium francia tölgyhordó és Vin Doux Naturel hordó szigorú aránya.

Termelő: Ger Byrne
Tőzeg forrása: Ballyteague, Kildare megye
Árpa forrása: Fenniscourt farm
PPM: 38ppm    

Míg a tőzegelési szintek (a ppm) hasonlóak a híres Islay whiskykhez, mint a Port Charlotte, az Ardbeg és több, mint a Bowmore vagy a Lagavulin, a rendkívüli eredmény határozottan különbözik ezektől, ahogyan az ír árpa intenzitása átragyog a delikát tőzegességen.

A kíváncsi tőzegfanatikusoknak (avagy peat freakeknek) teljesen új élményt kínál az összehasonlításhoz. Vagy talán csak egy régi, letűnt korszak ébredése? Vajon a terroir győzedelmeskedik a tőzeg felett?

Mi kóstoltuk...egy egészen új élmény született.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.