A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Tokinoka Black Sake Cask Finish (0,5L / 50%)

20 190 Ft

Tokinoka Black Sake Cask Finish (0,5L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Japán kevésbé ismert lepárlójának, a White Oaknak a magasabb alkoholfokú blended whiskyje – sake hordóban utóérlelve.
Tovább olvasom

Tokinoka Black Sake Cask Finish (0,5L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

20 190 Ft (52,99 EUR)
40 381 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
21 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

A Tokinoka Black-et Akito Ueda, a White Oak lepárlómestere hívta életre. 50% malátawhisky és 50 % gabonawhisky keveréséből készül, három különböző típusú hordóban érlelik: ex-bourbon-, ex-sherry- és új tölgyfahordókban. Ezt az alapverziót fejelték meg ebben a kiadásban további 6 hónap sake-hordóban történő utóérleléssel. Ezzel tulajdonképpen visszanyúlnak a márka alapítójának (Eigashima Shuzo) gyökereihez, akinek családja 1676 óta készít szakét.

A japán whiskyt nem csak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra) és ez a főzde volt az első, aki 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külpiacok felé is.

A Tokinoka Black-et Akito Ueda, a White Oak lepárlómestere hívta életre. 50% malátawhisky és 50 % gabonawhisky keveréséből készül, három különböző típusú hordóban érlelik: ex-bourbon-, ex-sherry- és új tölgyfahordókban. Ezt az alapverziót fejelték meg ebben a kiadásban további 6 hónap sake-hordóban történő utóérleléssel. Ezzel tulajdonképpen visszanyúlnak a márka alapítójának (Eigashima Shuzo) gyökereihez, akinek családja 1676 óta készít szakét.

A japán whiskyt nem csak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra) és ez a főzde volt az első, aki 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külpiacok felé is.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.