Ingyenes szállítás
 

Amahagan Yamazakura Wood Limited Edition (0,7L / 47%)

30 990 Ft

Amahagan Yamazakura Wood Limited Edition (0,7L / 47%)

RAKTÁRON: 2 db
A 2016-ban alapított japán lepárló blended malt whiskysorozatának limitált kiadása japán cseresznyefa hordókban utóérlelődött.
Tovább olvasom

Amahagan Yamazakura Wood Limited Edition (0,7L / 47%)

RAKTÁRON: 2 db

Webshop bruttó ár

30 990 Ft
44 272 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
33 090 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
NAGAHAMA DISTILLERY
Gyártó
NAGAHAMA DISTILLERY
Brand
Amahagan
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Japán
Illat
Az édes illatok mellé cseresznyevirág és szilva érkezik.
Íz
Barnacukor, narancshéj és szétterülő édesség.
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
NAGAHAMA DISTILLERY
Gyártó
NAGAHAMA DISTILLERY
Brand
Amahagan
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Japán
Illat
Az édes illatok mellé cseresznyevirág és szilva érkezik.
Íz
Barnacukor, narancshéj és szétterülő édesség.

Leírás

Japán legkisebb és egyik legújabb lepárlója, a Nagahama az azonos nevű városban 2016 novemberében kezdte meg működését. A lepárló célja, hogy olyan whiskyt készítsen, amelyet 100 év múlva is értékelnek, és ezzel ne csak Japánban, hanem az egész világon a whiskyrajongók kedvében járjon.

2018-ban, két évvel az első lepárlás után adta ki a lepárló első blended malt whisky sorozatát Amahagan márkanév alatt (ami a lepárló neve visszafele olvasva). A cél az volt, hogy a blendingre összpontosítsanak, gyakorolva a jövőbeni single maltok készítésére. Ehhez persze szükségük volt más lepárlók párlataira (hisz saját párlatuk érlelését minimum 2019 novemberig folytatni kellett, hogy elérjék a minimum 3 éves kort), amiket a tengerentúlról szereztek be és saját tárolóházaikban érleltek. A whisky készítéséhez a vizet a Biwa-tóból nyerik. Japán legkisebb lepárlóüstjével dolgoznak, amely az arab építészetre emlékeztet formájával. A lepárlóüstnek nagyon keskeny a páracsöve, amelynek köszönhetően gazdag, malátás karakterű párlatot tudnak készíteni.

A japán whiskyt érintő új szabályozásnak is eleget téve a whisky jelölése már nem japán whisky, hanem world malt.

A sorozat limitált kiadású darabja ez a Yamazakura hordóban utóérlelt darab, a hordókba az Amahagan első kiadása került át a bourbonhordókból.

Japán legkisebb és egyik legújabb lepárlója, a Nagahama az azonos nevű városban 2016 novemberében kezdte meg működését. A lepárló célja, hogy olyan whiskyt készítsen, amelyet 100 év múlva is értékelnek, és ezzel ne csak Japánban, hanem az egész világon a whiskyrajongók kedvében járjon.

2018-ban, két évvel az első lepárlás után adta ki a lepárló első blended malt whisky sorozatát Amahagan márkanév alatt (ami a lepárló neve visszafele olvasva). A cél az volt, hogy a blendingre összpontosítsanak, gyakorolva a jövőbeni single maltok készítésére. Ehhez persze szükségük volt más lepárlók párlataira (hisz saját párlatuk érlelését minimum 2019 novemberig folytatni kellett, hogy elérjék a minimum 3 éves kort), amiket a tengerentúlról szereztek be és saját tárolóházaikban érleltek. A whisky készítéséhez a vizet a Biwa-tóból nyerik. Japán legkisebb lepárlóüstjével dolgoznak, amely az arab építészetre emlékeztet formájával. A lepárlóüstnek nagyon keskeny a páracsöve, amelynek köszönhetően gazdag, malátás karakterű párlatot tudnak készíteni.

A japán whiskyt érintő új szabályozásnak is eleget téve a whisky jelölése már nem japán whisky, hanem world malt.

A sorozat limitált kiadású darabja ez a Yamazakura hordóban utóérlelt darab, a hordókba az Amahagan első kiadása került át a bourbonhordókból.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.