A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)

15 490 Ft

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Egy virágos ízvilágú, friss konyak a legritkább szőlőfajtákból.
Tovább olvasom

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

15 490 Ft (41,78 EUR)
22 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
16 490 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
MAISON FERRAND
Gyártó
MAISON FERRAND
Brand
Ferrand
Italkategória
Cognac
Régió
Franciaország

Leírás

Ennek a Ferrand konyaknak a megalkotásakor Alexendre Gabriel keverőmester kifejezetten a ritka és kevésbé ismert szőlőfajtákra összpontosított. Legizgalmasabb összetevője a különleges „Colombard” szőlő, ami virágos (írisz és liliom) és gyümölcsös (alma, körte, barack, aszalt szilva) aromákat is hordoz. Ez adja a borostyán névre keresztelt konyak fő jellegzetességeit.

Egyedülálló íztulajdonságai tökéletesek a Sidecar koktélhoz.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 

Ennek a Ferrand konyaknak a megalkotásakor Alexendre Gabriel keverőmester kifejezetten a ritka és kevésbé ismert szőlőfajtákra összpontosított. Legizgalmasabb összetevője a különleges „Colombard” szőlő, ami virágos (írisz és liliom) és gyümölcsös (alma, körte, barack, aszalt szilva) aromákat is hordoz. Ez adja a borostyán névre keresztelt konyak fő jellegzetességeit.

Egyedülálló íztulajdonságai tökéletesek a Sidecar koktélhoz.

A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "arany-háromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, amely által kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeac-ban. A hordók eltérő mértékben vannak belülről kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.

 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.