A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Benrinnes 9 éves Provenance (DL11740) (0,7 l, 46%)

14 690 Ft

Benrinnes 9 éves Provenance (DL11740) (0,7 l, 46%)

RAKTÁRON: 2 db
A relatív ismeretlensége ellenére, több szempontból is figyelemreméltó whiskyt készítenek a speyside-i főzdében.
Tovább olvasom

Benrinnes 9 éves Provenance (DL11740) (0,7 l, 46%)

RAKTÁRON: 2 db

Webshop bruttó ár

14 690 Ft (39,62 EUR)
20 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
15 590 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Lepárlás éve
2007  
Érlelési idő
9 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
DOUGLAS LAING
Palackozás éve
2017
Gyártó
BENRINNES
Limitált
IGEN
Brand
Douglas Laing Provenance
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside
Lepárlás éve
2007  
Érlelési idő
9 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
DOUGLAS LAING
Palackozás éve
2017
Gyártó
BENRINNES
Limitált
IGEN
Brand
Douglas Laing Provenance
Italkategória
Skót Single Malt Whisky
Régió
Speyside

Leírás

A lepárló gyönyörű környezetben, a névadó hegy, a Ben Rinnes lábánál fekszik. 1826 óta tartó működése során az üzem több alkalommal is megújult, kezdetben   kényszerű okokból. 1829-ben ugyanis - a lepárlók esetében jóval nagyobb veszélyt jelentő tűzvésszel szemben -, a Benrinnes épületeit egy pusztító áradás miatt kellett újjáépíteni. A legutóbbi átalakítás 1955-ben történt, amelynek eredményeképpen azóta a Springbankhez hasonlóan, speciális, két és félszeres lepárlási eljárással készítik a whiskyt. További érdekesség, hogy a párlatot hagyományos módon, hosszan kígyózó csövek segítségével hűtik le, ezzel segítve a kondenzációt.

A Benrinnes single maltként meglehetősen ritka, a Diageo Flora & Fauna sorozatában megjelent 15 évesén kívül független palackozók kiadásában érhető el.

A lepárló gyönyörű környezetben, a névadó hegy, a Ben Rinnes lábánál fekszik. 1826 óta tartó működése során az üzem több alkalommal is megújult, kezdetben   kényszerű okokból. 1829-ben ugyanis - a lepárlók esetében jóval nagyobb veszélyt jelentő tűzvésszel szemben -, a Benrinnes épületeit egy pusztító áradás miatt kellett újjáépíteni. A legutóbbi átalakítás 1955-ben történt, amelynek eredményeképpen azóta a Springbankhez hasonlóan, speciális, két és félszeres lepárlási eljárással készítik a whiskyt. További érdekesség, hogy a párlatot hagyományos módon, hosszan kígyózó csövek segítségével hűtik le, ezzel segítve a kondenzációt.

A Benrinnes single maltként meglehetősen ritka, a Diageo Flora & Fauna sorozatában megjelent 15 évesén kívül független palackozók kiadásában érhető el.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.