Blog

7 kellemes ital nyárra koktéltippekkel

Nyáron a nagy melegben inkább a könnyedebb, lágyabb italokat fogyasztjuk szívesebben a vaskosabb, zömökebb ételekkel szemben. Íme a WhiskyNet ajánlásai - koktéltippekel.

 

Az általunk javasolt italok között megtalálod a gineket, a whiskyt, a rumot és a cognacot is.
Készítsd el az alábbi koktélokat, és vendégeld meg velük szeretteidet egy kellemes nyári estén.

Citadelle gin (0,7L / 44%) 
Citadelle gin & Lemonade
Frissítően pezsgő és kellemesen könnyed.
Összetevők: 
10 cl Citadelle gin Original
5 cl citromlé
2,5 cl cukorszirup
20 cl szóda 
jégkocka
Elkészítés: Tegyél kevés jeget egy kisebb kancsóba, majd öntsd bele a citromlevet és a cukorszirupot. Alaposan keverd meg egy bárkanállal. Ezután öntsd fel szódával.
Díszítés: Díszítsd citromkarikákkal.

Drumshanbo Gunpowder gin (0,7L / 43%) 
Drumshanbo Negroni 
Az édes és keserű ízek mellett a Drumshanbo Gunpowder gin fűszeressége tökéletes összhangba hozza ezt az ikonikus italt. 
Összetevők: 
30 ml Drumshanbo Gunpowder gin
30 ml Campari
30 ml vermouth rosso
narancshéj
jégkocka
Elkészítés: Egy jéggel teli pohárba öntsd bele az összetevőket, és alaposan keverd össze.
Díszítés: Díszítsd az italodat egy narancshéjjal.

Gin Mare (0,7L / 42,7%) 
Gin Mare Capri & Tonic  
Egy kellemes, mediterrán gin & tonic stílusos, frissítőn és nagyon finom.
Összetevők:
50 ml Gin Mare Capri 
200 ml Seventeen 1724 Tonic Water
jégkocka
Elkészítés:
Tegyél ízlés szerint jeget egy koktélos pohárba, öntsd bele a Mare Capri gint, majd öntsd fel tonikkal, és keverd össze.
Díszítés: citromkarika, egy-két zsenge kakukkfű-ág
 

Diplomatico Planas rum (0,7L / 47%)
Mojito – a népszerű koktél, amit Hemingway is imádott
Van olyan, aki nem ismeri? Persze a kérdés csak költői. A Mojito nem véletlenül lett a világ egyik legtöbbet elkészített itala. Szintén Kubához társított frissítő koktél, amit Ernest Hemingway is nagy szeretettel fogyasztott a havannai La Bodegitában.
Összetevők:
40 ml Diplomático Planas rum
30 ml lime-lé
30 ml cukorszirup
10-12 db mentalevél
szóda
Elkészítés:
Tegyük a friss mentaleveleket a pohárba, finoman törjük össze egy muddlerrel, majd adjuk hozzá az összetevőket, mint amikor egy hagyományos Mojitot készítünk. A végén adjunk hozzá jeget és húzzuk fel szódával.

Plantation Original Dark rum (0,7L / 40%)
Cuba Libre – rum-kóla kicsit másképp
Kellemes frissító rumalapú koktél a nyári melegben
Összetevők:
40 ml Plantation Original rum
120 ml Cola (J.Gasco)
2 gerezd lime (belefacsarva az italba)
Az italt kb. 3dl-es pohárba szolgáljuk fel kockajégen! Az összetevőket egyszerűen öntsük a pohárba.

Buffalo Trace Bourbon (0,7L / 40%) 
Bourbon Cocktail recept
Old Fashioned Bourbon Cocktail
60 ml Buffalo Trace
10 ml cukorszirup (1:1)
 2 dash Angostura bitters
 2 dash Orange bitters

A hozzávalókat keverjük össze egy keverőpohárban. 5-10 másodperc keverés után szűrjük át egy kockajéggel teli old fashioned-pohárba. Egy narancshéjból spricceljük rá narancsolajat, vágjuk meg a széleit és helyezzük a pohárba.

Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)
Sazerac koktél
Összetevők:
10 ml abszint
20 ml cognac (Ferrand Ambré cognac (0,7L / 40%)
20 ml rozswhiskey
20 ml bourbon whiskey
10 ml cukornádszirup
1 adag Angostura 
Elkészítés:
A jéggel töltött poharunkat kiöblítjük abszinttal, majd kiöntjük. A többi összetevőt áttöltve keverjük jéggel, majd a poharunkba szűrjük.