Hírek

5 ital, amit ne hagyj ki áprilisi kínálatunkból

Áprilisi kedvezményes kínálatunk igen változatos, rengeteg italkategóriából válogattunk – szó szerint – egy csokorral. Az alábbi öt palackozást mindenképpen javasoljuk megkóstolni. Mutatjuk miért…

 


Nikka Days (0,7L / 40%) 
Lágy, bársonyosan gyümölcsös és virágos whisky a Nikkától, gyengéd tőzeges jegyekkel „megáldva”. A Nikka whiskyjeit sokaknak már itthon sem kell bemutatni. A név egyfajta védjegy a minőségre. A Nikka Days whiskyben szépen teret enged magának a gabonawhiskyk lágysága, gyengédsége és az enyhén tőzeges jelleg. Krémes, gyümölcsös, sima whisky: mind kezdőknek, mind gyakorlott whiskyfogyasztóknak tud olyat nyújtani, amitől szerethetővé válik. Kiváló ár/érték aránya még inkább csábítóvá teszi.

Admiral Rodney HMS Princessa rum (0,7L / 40%) 
Ez a prémium rum a nevét Rodney admirálisról kapta, akinek vezetésével az angolok 1782-ben győzelmet arattak a franciák felett a Szentek csatájában (Battle of the Saintes). A HMS (Her Majesty's Ship) Princessa eredetileg egy spanyol hajó volt, amelyet 1780-ban zsákmányolt a Brit Haditengerészet.  Ennyit a történelemről. Nézzük az italt: komplex, karakteres rum, amelyet 5 és 9 év közötti érlelésekből alkottak meg. Az amerikai fehértölgyből készült, korábban bourbon whiskey érlelésére használt hordók, valamint a speciális, 45 tányéros Coffey-féle oszlopüstös lepárlás kivételes komplexitást és egyensúlyt biztosít ennek a rumnak. Kóstolás után sokáig velünk marad tölgyes, karamelles és trópusi fűszeres jelleggel. 2018-as World Spirits Awards díjazottjai között is szerepel.

Canaima gin (0,7L / 47%) 
Gin és Amazónia - soha nem látott párosítás a ginek világában. Egy fantasztikus ízkavalkád, egzotikus gyümölcsökkel egyenesen az esőerdőkből. Seje. Copoazú. Acai. Ponsigué. Túpiro. Merey. Semeruco – vajon mik is ezek? Olyan egzotikus gyümölcsök és növények nevei, amelyek gazdagítják ezt a páratlan gint. Próbáld ki te is! Soda Rosaval jut érvényre leginkább az egyedi aromavilága. Az is fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a Canaima gin profitjának 10%-át a helyi közösségek támogatására fordítják civil szervezetek közreműködésével.

ABK6 VSOP Premium cognac (0,7L / 40%) 
Egy zseniális konyak amelynek már gazdag íze és finom aromája csábításra ösztökél. 
Az egyedi csomagolás pedig – nem fogunk csalódni – egy 15 éves, borostyánszínű blendet takar, amelyet elsőre gyümölcsös és fás illatjegyek jellemeznek, majd a vanília, az alma és a fahéj aromái tárulnak fel. Minden kortyot ünnepélyes érzés kísér, és szerencsére sokáig velünk marad.
 

Koval Bourbon (0,5L / 47%)
A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Nagyívű tervüket és elképzeléseiket siker koronázta. A Koval termékeket számtalan díjat nyertek már nemzetközi versenyeken.
Ezt a különleges, kézműves bourbon whiskey-t glutén-érzékenyeknek is ajánljuk: organikus alapanyagok, kis adagokban történő, single barrel palackozás jellemzi. Új amerikai tölgyfahordóban érlelt prémium whiskey, amelynek ízvilágában fellelhető a mangó, a vanília, valamint a sárgabarack is. Lecsengésben karamellel, szegfűszeggel, dohánnyal búcsúzik.