A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Koval Bourbon (0,5L / 47%)

16 490 Ft

Koval Bourbon (0,5L / 47%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk. Kézműves bourbon whiskey: organikus alapanyagok, kis adagokban történő, single barrel palackozás.
Tovább olvasom

Koval Bourbon (0,5L / 47%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

16 490 Ft (44,33 EUR)
32 980 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
17 490 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Íz
Mangós hatások vaníliával. és egy kis sárgabarackos tejsodó.
Lecsengés
Borsos karamellel, szegfűszeggel, dohánnyal búcsúzik.
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
47 %
Palackozó
KOVAL
Hordótípus
Új amerikai tölgyfa
Íz
Mangós hatások vaníliával. és egy kis sárgabarackos tejsodó.
Lecsengés
Borsos karamellel, szegfűszeggel, dohánnyal búcsúzik.
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok

Leírás

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szakmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, aminek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

 

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezen túl pedig olyan új, a whiskey gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

A Koval Single Barrel Bourbon whiskey minimum 51% kukoricát tartalmaz, viszont a többi összetevő nem a szokásos rozs vagy búza, hanem Ázsia és Afrika egyik legfőbb gabonája, a köles. A köles egy gluténmentes, ősi gabona, amelyet már régóta használnak italalapanyagként, sőt Nepálban italáldozáshoz is.

A köles és a kukorica szépen kiegészítik egymást, összesimulnak a kiégetett, amerikai tölgyfahordós érlelés során. Kóstoláskor mangós hatásokkal találkozhatunk legelőször, a köles pedig szépen felmutatja a vaníliát. Aztán a harmónia csodás sárgabarackos tejsodóban teljesedik ki. Borsos karamellel, szegfűszeggel, dohánnyal búcsúzik.

Small Batch. Single Barrel. Szüretlen. Csak középpárlat. Organikus. Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk, hisz sem a kukorica, sem a köles nem tartalmaz glutént.

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szakmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, aminek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

 

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezen túl pedig olyan új, a whiskey gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

A Koval Single Barrel Bourbon whiskey minimum 51% kukoricát tartalmaz, viszont a többi összetevő nem a szokásos rozs vagy búza, hanem Ázsia és Afrika egyik legfőbb gabonája, a köles. A köles egy gluténmentes, ősi gabona, amelyet már régóta használnak italalapanyagként, sőt Nepálban italáldozáshoz is.

A köles és a kukorica szépen kiegészítik egymást, összesimulnak a kiégetett, amerikai tölgyfahordós érlelés során. Kóstoláskor mangós hatásokkal találkozhatunk legelőször, a köles pedig szépen felmutatja a vaníliát. Aztán a harmónia csodás sárgabarackos tejsodóban teljesedik ki. Borsos karamellel, szegfűszeggel, dohánnyal búcsúzik.

Small Batch. Single Barrel. Szüretlen. Csak középpárlat. Organikus. Glutén-érzékenyeknek is ajánljuk, hisz sem a kukorica, sem a köles nem tartalmaz glutént.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.