Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Vásárlási feltételek

2006. 12. 05. 15:53:15

Vásárlási feltételek

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop mûködésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Jelen Vásárlási Feltételek hatálya Szolgáltató weblapján (www.whiskynet.hu) és aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen ÁSZF folyamatosan letölthető innen.

A webshop-ot a WhiskyNet Kereskedelmi Kft. (a továbbiakban: WhiskyNet, Szolgáltató) mûködteti, melynek

székhelye: 2000 Szentendre, Kovács László u. 21.
képviselőjének neve: Szatmári Katalin, cégtulajdonos
telefonszáma: +36 (1) 267-1588
+36 (20) 5 15 15 15
telefonos ügyfélszolgálati ideje

hétfő        11.00-18.00 óráig
kedd        11.00-18.00 óráig
szerda      11.00-18.00 óráig
csütörtök   11.00-18.00 óráig
péntek      11.00-18.00 óráig
szombat    10.00-14.00 óráig

e-mail címe: info@whiskynet.hu
számlaszáma: 11742087-20081249
adószáma: 13906133-2-13
cégjegyzék száma: 13-09-111910
  bejegyző bíróság:   Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
statisztikai számjele: 13906133-5225-113-13
mûködési engedélyének száma: B516/2010
  engedélyező hatóság:

  Szentendre Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
  Elérhetőségei:
  2000 Szentendre Városház tér 3. pf.: 54
  +36 (26) 503 300

 

Jelen felhasználási feltételek a whiskynet.hu weboldal használata, továbbá egyéb szolgáltatásainak körébe tartozó valamennyi szerződéses jogviszony tekintetében meghatározza a felek jogait és kötelezettségeit, illetve az egyéb szolgáltatások igénybevételével összefüggő körülményeket. A jelen felhasználási feltételek hatálya valamennyi Felhasználóra kiterjed.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A jelen Szabályzat 2012. november 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. Jogosultak vagyunk egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalakon közzétesszük. Felhasználók a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

Ha belépsz az általunk üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvasod – akkor is, ha nem vagy regisztrált felhasználója a webshopnak, a Szabályzatban foglaltakat magadra nézve kötelezőnek ismered el. Amennyiben nem fogadod el a feltételeket, nem vagy jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.

Fenntartunk magunknak minden jogot a webshop weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése az írásos hozzájárulásunk nélkül.


Szerzői jogok

Fenntartunk magunknak minden jogot a WhiskyNet.hu weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében.

Miután a WhiskyNet.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a WhiskyNet.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése, nyilvánossághoz közvetítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

A WhiskyNet.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire. A szolgáltatások igénybevétele semmilyen körülmények között sem eredményezheti, hogy a forráskódot bárki visszafejtse, visszafordítsa, vagy bármely más módon megsértse a Szolgáltató szellemi alkotásokhoz fûződő jogait.

Tilos továbbá a WhiskyNet.hu weboldalon tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a felhasználói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a WhiskyNet.hu weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető (pl. keresőrobot, vagy bármely más visszafejtő).

A WhiskyNet.hu név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag a Szolgáltató írásos hozzájárulásával lehetséges.

Felhasználó a weboldal egyes részeit saját felhasználás céljából a merevlemezére lementheti, vagy kinyomtathatja, ám ebben az esetben sem válik jogosulttá a weboldal így többszörözött részének a tovább használatára, terjesztésére, fénymásolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára.


Banner-hirdetők felelőssége

Jogszabályban meghatározott kivételekkel az WhiskyNet.hu-n hirdető által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, vagy egyéb anyagok tartalmáért illetve jogtisztaságáért, valamint a szolgáltatás használatért kizárólag a hirdetőt terheli a felelősség. Hirdetésének tartalmáért, megjelenítéséért, az információk valóságáért kizárólag a hirdető felel.

A Szolgáltató kizárja felelősségét mindazon károkért és hátrányokért, elmaradt haszonért, amelyek az WhiskyNet.hu-n elhelyezett anyagokból származnak, beleértve a harmadik félnek okozott károkat is.

Továbbá az WhiskyNet.hu üzemeltetői semmilyen felelősséget nem vállalnak a rendszer használatából adódó károkért, illetve bármilyen jogsértésért, beleértve a szellemi tulajdonjogokat is. 

 

 

 

Regisztráció

A Whiskynet web-shopjában lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is, de értelemszerűen a szállításhoz és számlázáshoz szükséges adatokat ebben az esetben is meg kell adni!

A regisztráció során meg kell adnod a neved, a kívánt számlázási,- és szállítási címet, e-mail címedet és telefonszámodat. Ezen adatok megadása a rendeléseid teljesítéséhez szükségesek.
Személyes adataid megadása után a rendszer egy e-mailt fog küldeni neked az általad megadott e-mail címre, melyben visszaigazolja sikeres regisztrációdat.

Az adataid helyességét bármikor ellenőrizheted és módosíthatod, törölheted (a belépés után) a jobb felső sarokban megjelenő ’Fiók’ menüpont alatt. 
Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók rendszerünkben, de e-mailen jelezhetők. Minden új megrendelés előtt adataidat természetesen módosíthatod.

A WhiskyNet kft. az általad megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén, a Veled való kapcsolatfelvételhez használja.  Adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.

 


Megrendelés

A Whiskynet webshopjában vásárolt árukat nem lehet továbbértékesíteni. Kereskedelmi partnerek számára egyedi kondíciókat kínálunk, ezért ilyen irányú érdeklődés esetén kérjük, vegyék fel velünk a közvetlen kapcsolatot a fent, illetve a 'Kapcsolat' menüpont alatt megadott telefonon, vagy e-mailben.

Az egyes termékek mellett feltüntetett árak az ÁFA-t igen, de a házhozszállítás költségeit nem tartalmazzák. Az ÁFA mértéke egyes termékféleségek esetében eltérő lehet. Az árak egy palackra, illetve egy db termékre vonatkoznak, ha ettől eltérő információ nincs megadva a termékleírásban.

A termékismertetőben az egyes italféleségek mellett feltüntetésre kerül az ûrtartalmuk, valamint alkoholos termékek esetében az alkohol % is.

A termékeknél feltüntetésre kerülnek az egységárak is Ft/ml-ben, megfelelve a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM-SZMM együttes rendelet 4.§-ának. Nem vagyunk kötelesek azonban feltüntetni az egységárat az egy csomagban lévő, készletben értékesített, továbbá a különleges díszcsomagolású termékeink esetében.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A lap felső részén található sávban választhatod ki a megtekinteni, megrendelni kívánt termékcsoportot, rá klikkelve  megtekintheted az alcsoportokat. Az alcsoport nevére klikkelve megtekintheted  az alcsoportban található termékek teljes választékát.

A kiválasztott termékre klikkelve megtekintheted a nagyméretű képet a termékről, a termék rövid és részletes leírását, legfontosabb adatait, valamint  megadhatod a rendelni kívánt mennyiséget. Ezt követően a „kosárba rakom” nevű ikonra kattintva megrendelheted a terméket, termékeket.

A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatod, ellenőrizheted a kosarad tartalmát a jobb felső sarokban található menüpontra klikkelve. Itt tudod akár az egyes termékeket törölni, vagy a megrendelési mennyiséget korrigálni.
A "kosár" menüpontból visszaléphetsz még vásárolni, vagy továbbmehetsz a "pénztár"-hoz rendelésed lezárásához. A megrendelési folyamat a {4.} lépésig, azaz a megrendelés jóváhagyásáig, bármikor megszakítható, de a megrendelés, illetve annak összetétele, a "kosár" menüpont elhagyása után már nem módosítható.

A rendszer minden lezárt megrendelésről egy visszaigazoló e-mailt küld. Munkatársunk csakis abban az esetben veszi fel veled a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben, ha valamilyen nem várt probléma lépne fel.
Amennyiben e visszaigazolás a megrendelésed elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül nem érkezik meg, az ajánlati kötöttséged megszűnik. (A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.)

Kizárjuk a visszaigazolási felelősséget, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg Hozzád időben, mert rossz e-mail címet adtál meg a regisztrációd során, vagy a fiókhoz tartozó tárhely telítettsége miatt nem tudsz üzenetet fogadni. Megrendelésed a megerősítést követően lesz hivatalos.

Folyamatban lévő megrendeléseid állapotát a jobb felső sarokban található ’Fiók’ menüpont alatt a ’Rendeléseim’ fejezetben bármikor ellenőrizheted.Fizetési módok

A fizetési módot a megrendeléskor választhatod ki. A fizetés történhet készpénzben (utánvéttel, vagy helyszíni kifizetéssel), átutalással,bankkártyás fizetéssel,vagy PayPal-al .

Készpénzes fizetésre lehetőséged van utánvét formájában. Ekkor a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru ellenértékét. Módod van készpénzben fizetni a termék személyes átvétele esetén is, a Whiskynet budapesti mintaboltjában a Whisky Shop-ban.

Nem készpénzes fizetési mód választása esetén a termékek postázását, csak a fizetési tranzakció lezárását követően kezdjük meg.

Átutalás esetén a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét: Whiskynet Kft. 11742087-20081249. Ha a megrendelt áru vételárát 1 héten belül nem utalod át, úgy munkatársunk megkísérli felvenni veled a kapcsolatot, hogy tisztázza a nem fizetés okát. Ha a kapcsolatfelvétel nem sikerül a megrendelést töröljük és erről elektronikus üzenetet (e-mailt) küldünk.

Elektronikus, azaz bankkártyás fizetéskor az OTP Bank biztonságos szerverén keresztül tudsz fizetni. A bank fizetési oldala rövid letöltést követően automatikusan jelenik meg a megrendelésed elfogadását követően. A fizetés lebonyolításához bankkártyád adataira van szükség. Meg kell adnod a bankkártyád számát és lejáratának dátumát, valamint a Cvc2 kódot, ami a kártya hátoldalán található. A kívánt adatok bevitele után a „Fizetés” gombra kattintva a fizetés végrehajtásra kerül. A fizetés megtörténtéről visszaigazolást kapsz, majd pedig a rendszer visszairányít a webshop oldalára, ami szintén visszaigazolja a fizetést. Ha a bank a kártyás fizetést valamilyen oknál fogva visszautasítja, a megrendelést a Whisyknet még nem törli a rendszerből, hanem kollégánk feveszi veled telefonon a kapcsolatot egyeztetésre.


Szállítási feltételek

Figyelem! Szigorúan csak 18. életévüket betöltött megrendelőket tudunk kiszolgálni, azaz a futár, kétség esetén a megrendelő életkorának igazolását kérheti az áru átadása előtt. 18 év alatti személynek szeszesital tartalmú csomagot nem adhat át a futár.


Házhozszállítás 

Megrendelt árudat Magyarország egész területén házhoz szállítjuk, viszont kizárólag belföldi megrendeléseket áll módunkban elfogadni.

házhozszállítás díja bruttó 1.790,-Ft az ország bármely területére, de a bruttó 15.000,-Ft feletti megrendelések esetében a szállítási költségeket a WhiskyNet Kft. átvállalja tőled, azaz a szállítás ingyenes. A megrendelt árut nem szükséges személyesen átvenned, de azt csak 18 éven felüli személynek van módunkban átadni.

Rendelésedet bármely napon, bármely időben feladhatod, rendszerünk azt automatikusan feldolgozza és visszaigazolja. A szállítás jellemzően a rendelés leadását követő harmadik munkanapon megtörténik, de a kedd este 20.00-ig beérkezett rendeléseket legkésőbb azon a héten péntekig biztosan ki tudjuk szállítani.  

Csomagod feladásáról automata értesítő e-mailt küldünk, melyben láthatod a szállítás várható napját.
Ha a futár nem talál otthon szállításkor, maximum 3-szor kísérli meg telefonon felvenni veled a kapcsolatot, hogy az árut olyan időpontban szállítsa újra, amikor az neked alkalmas. E mellett írásos értesítőt is hagy a postaládában, melyen az ő elérhetőségeit is megtalálod. Ha végképp nem jár sikerrel az árut visszaszállítja a Whiskynet számára. Munkatársunk további 1 hétig próbálja meg a kapcsolatfelvételt, aztán a megrendelést töröljük a rendszerből.


Személyes Áruátvétel

A megrendelt termékek személyesen is átvehetők budapesti mintaboltunkban (Whisky Shop - Budapest 1053 Veres Pálné utca 7.), amennyiben ezt a lehetőséget választod, a rendelési folyamat 'Szállítási Módok' menüpontjában.

FIGYELEM! Minden esetben várd meg visszaigazoló e-mailünket, hogy a rendelést feldolgoztuk és a termék már átvehető! Ezt 2 munkanapon belül küldjük meg. 

 

Törzsvásárlói Rendszer

Azok számára, akik rendszeres látogatói és vásárlói web-áruházunknak a Whiskynet Kft. kidolgozott egy törzsvásárlói rendszert, mely lehetőséget kínál arra, hogy egyre jobb áron szerezhesd be kedvenc whisky (vagy egyéb ital) fajtáidat!

Törzsvásárlói kedvezményed érvényesítéséhez nem kell mást tenned, mint kosárba helyezni a kiválasztott termék(ek)et, majd bejelentkezni. A kosárnál látni fogod a kedvezményed mértékét. Számlád végösszegéből is automatikusan levonásra kerül a kedvezmény nyújtotta összeg.


Törzsvásárlói rendszerünk jelenleg négy lépcsőből áll:

I. kategória: 100.000 Ft összesített vásárlás felett 3% kedvezmény minden további vásárlásból, bármilyen összeg esetén.

Törzsvásárlói rendszerünk jelenleg négy lépcsőből áll:

I. kategória: 100.000 Ft összesített vásárlás felett 3%

Tartalomhoz tartozó címkék: Egyéb

Keresés

Fel a tetejére